Вибори 2020 у Хмельницькому та області: всі події (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Вибори 2020 у Хмельницькому та області: всі події (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Сьогодні, 25 жовтня, відбуваються місцеві вибори.
  • Слідкуйте разом із vsim.ua за основними подіями.

22:30 - поліція відкрила 3 кримінальні провадження, пов'язані із виборами. Ось як загалом правоохоронці коментують процес сьогодні на Хмельниччині:

- В загальному з моменту відкриття дільниць та за весь період, доки тривало голосування, до органів та підрозділів поліції області надійшло 91 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, розповідає заступник начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Валентин Білянський. - Кожне з них працівники поліції перевірили і в результаті за 9-ма фактами склали адміністративні протоколи, а у 3-х випадках відкрили кримінальні провадження.

Усі три кримінальні провадження відкриті за ч. 2 статті 158-1 Кримінального кодексу України «Незаконне використання бюлетеня.

Відео дня

22:15 - станом на 20:00, коли завершилося голосування, явка виборців по Хмельницькому склала близько 38%. Такі дані опубліковані на сайті міськради.

21:01 - з'явилися екзит-поли по опитуванню від Зеленського. Ось як попередньо відповідали на його 5 питань:

Опитування Зеленського - результат екзит-полу

20:02 - Журналісти vsim.ua провели власний екзит-пол, аби дізнатися попередні результати волевиявлення хмельничан. Ми опитали 408 мешканців міста у всіх виборчих округах.

18:15 - на дільниці у Хмельницькому зникли 600 бюлетенів для голосування за партії та кандидатів в обласну раду. Про це повідомляє "ОПОРА".

17:10 - на виборчій дільниць №681346 в Кам’янці-Подільському спостерігачі ОПОРИ зафіксували присутність сторонньої особи – жінки в жилеті і зі скринькою та анкетами з написами «5 питань від президента». Як пояснила жінка, зайти в приміщення дільниці їй дозволив один із членів ДВК, оскільки на вулиці почався дощ.

Спостерігачі ОПОРИ запитали в голови комісії, чому жінка присутня на дільниці. Голова ДВК зазначила, що, на її переконання, стороння особа перебуває за межами виборчої дільниці та додала: «Я її туди не садила, це не моя людина, я за неї не відповідаю».

Після зауважень ОПОРИ жінка залишила приміщення виборчої дільниці.

16:30 - у Нетішині станом на 16:00 проголосувало 26,3% виборців. За повідомленням міськради, у 2015 році на цей час явка була на 5% меншою.

16:00 - явка на місцеві вибори станом на 16 годину становить 27% — про це повідомляє «ОПОРА». У 2015 році явка на цю годину була 36,2%

15:40 - на виборчих дільницях Слобідсько-Кульчієвецької громади інформаційні матеріали партії розмістили з партійною символікою.

Як повідомляє ОПОРА, інформаційні матеріали Радикальної партії Олега Ляшка з партійною символікою він зафіксував у селах Мукша Китайгородська та Слобідка-Кульчієвецька. Голова Слобідсько-Кульчієвецької сільської ТВК повідомила ОПОРІ, що у такому вигляді вони отримали матеріали від партії і, відповідно, роздали їх дільничним виборчим комісіям.

15:30 - до поліції Хмельниччини надійшло 45 повідомлень про можливі порушення під час виборчого процесу. Зокрема, від початку голосування зареєстровано 25 повідомлень громадян, які стосуються проведення всеукраїнського опитування.

14:40 - поліція розповіла про зафіксовані порушення

13:25 - поблизу виборчих дільниць у Хмельницькому роздавали «набори для безпечного голосування». На пакуванні набору – прізвище кандидата в депутати Хмельницької міської ради.

До ОПОРИ надійшло понад 10 повідомлень про те, що біля виборчих дільниць міста невідомі люди роздають набори для голосування від громадської організації та з вказівкою прізвища кандидата на пакуванні.

Спостерігачі ОПОРИ зафіксувала випадки роздачі наборів «для безпечного голосування», як вказано на листівці в наборі, при вході до дільниці №681518, що в мікрорайоні Ракове,  а також поблизу дільниць №681559, №681451, №681450, на вул. Залізняка, 14/1, в мікрорайоні Озерна.

14:30 - на одній із виборчих дільниць Хмельницького виборці здійснювали волевиявлення поза кабінками для голосування. Як повідомляє спостерігачка ОПОРИ, на виборчій дільниці №681444, що в Хмельницькому, виборці заповнювали бюлетені, сидячи на лавочці в приміщенні самої дільниці.

13:00 - станом на 13.00 участь у голосуванні на виборчих дільницях міста Хмельницького взяли близько 17% виборців.

11:00

черга до дільниці, яка розташована у міському будинку культури, що на вулиці Проскурівській

10:30 - до органів та підрозділів поліції Хмельницької області станом надійшло 12 повідомлень про ймовірні порушення, пов’язані з виборчим процесом. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Хмельницькій області.

8 із 12 повідомлень — це скарги громадян на осіб, які проводять анонсоване раніше всеукраїнське опитування. 

Ще одне повідомлення стосувалося голови однієї з виборчих комісій, який прийшов на робоче місце у стані алкогольного сп’яніння. На місце події виїхала патрульна поліція. Освідування у медичному закладі показало наявність 2,8 проміле алкоголю у крові чоловіка. 

Ще одне повідомлення стосувалося нестачі бюлетенів, виявленої під час їх перерахунку на одній з дільниць Шепетівського району.

10:30 - На дільниці №680164, що в селі Гонорівці, член комісії допомагав виборцям заповнювати бюлетені, повідомляє ОПОРА.

"У селі Гонорівці Волочиського району, на дільниці №680164, член комісії допомагав виборцям заповнювати бюлетені. До того ж на дільниці, яка належить до малих дільниць, наявна лише одна кабінка для голосування.

Відповідно до частини 5 статті 62 Виборчого кодексу України приміщення для голосування повинно бути обладнане достатньою кількістю кабін для таємного голосування. Для малих виборчих дільниць кількість таких кабін повинна бути не менше двох, для середніх – не менше чотирьох, для великих – не менше шести".

9:40 - На дільниці №681465 виборець хотів проголосувати, показавши фото паспорта в телефоні.

"Щоб взяти участь у голосуванні, виборець показував членам ДВК на дільниці №681465 фото паспорта в телефоні, розповідає спостерігачка ОПОРИ. Голова комісії зупинила правопорушення".

9:00 - у селі Йосипівка, на дільниці №681005 голосування розпочалося раніше встановленого часу. Про це повідомляє спостерігачка Громадської мережі ОПОРИ. Перша виборчиня проголосувала о 7:50.

"Відповідно до частини 8 статті 247 Виборчого кодексу України голосування проводиться в день голосування з 8 години до 20 години без перерви".

8:30 - біля дільниць утворюються черги. Людей запускають почергово, щоб не було скупчення в приміщенні.

8:00 - у Хмельницькому відкрилися всі 114 виборчих дільниць. Порушень та організаційних проблемою поки зафіксовано не було.

Читайте також: 

Де проголосувати хмельничанам: карта виборчих дільниць

Карта виборчих округів Хмельницької ОТГ

Місцеві вибори 2020. У поліції нагадали, що "світить" за можливі порушення

Що ви знаєте про вибори 2020? (ТЕСТ)

Хто балотується до Хмельницької обласної ради: список кандидатів за округами

7 основних фактів про списки кандидатів у депутати Хмельницької міськради

Хто і де: список кандидатів у депутати Хмельницької міськради за округами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Аскольд

  • Иван Фёдорович

    Члены комиссии сидят маски на подбородке, ндааа. очень много кто просто не пойдёт голосовать, я и сам не пойду и родителей не пущу. С такой халатностью на участках пускай сами там сидят. тем более не дай бог заболеть, в больницу вас никто не положит. Вчера только знакомый с 80% поражения лёгких по КТ отказали в госпитализации.

    Юрій Гудок reply Иван Фёдорович

    Вообще никуда не ходи..  Подыши лутше над картошкой. Клизму и спать

    IGOR reply Юрій Гудок

    Куда делась ковидофобия? Симчишин вылечил?)

    Serghiy Voytov reply IGOR

    одни вбросы..

    Serghiy Voytov reply IGOR

    против Сани кто заплатил?

    Аскольд reply Юрій Гудок

    А я бачу, тобі, Юрій, часникова клізма таки добре допомогла. Гарно за одно і мізки прочистила. То сидів на повному песимізмі по ковіду в сховищі,  а тут така іронія...

    Иван Фёдорович reply Юрій Гудок

    Когда заболеешь сам или твои родители, и им скажут готовится на выход, посмотрю что тогда запоёшь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up