Як потенційні кандидати у президенти неофіційно почали передвиборчу кампанію на Хмельниччині

Як потенційні кандидати у президенти неофіційно почали передвиборчу кампанію на Хмельниччині
Ілюстративне фото з сайту dniprograd.org
  • Передвиборча кампанія в Україні має розпочатися за кілька днів, 31 грудня.

  • Потенційні кандидати вже агітують своїх виборців.

  • Вдаються і до публічних виступів, і до «джинси», і до «чорного піару».

За три місяці Україна обиратиме чергового президента. Офіційно передвиборча кампанія має розпочатися за кілька днів — 31 грудня. Зокрема, цього дня Центральна виборча комісія почне приймати документи кандидатів на реєстрацію.

Однак потенційні кандидати не втрачають нагоди привернути увагу виборців до себе вже зараз. Сьогодні, 28 грудня, координатор кампанії громадського спостереження за виборами мережі «Опора» Андрій Попик розповів про те, як політики проводять агітаційну кампанію вже зараз.

Приїжджають та розповідають про політичні плани

Більшість кандидатів у президенти виявляють політичну активність, тому фактично передвиборча кампанія вже йде. Хмельницьку область вже відвідала частина основних потенційних кандидатів. З можливими виборцями вже зустрічалися Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Олександр Шевченко, Олег Ляшко, Сергій Тарута, Юрій Дерев’янко, Анатолій Гриценко, Валентин Наливайченко та Руслан Кошулинський. Дехто з них за останні кілька місяців встиг побувати на Хмельниччині вже не раз. Формально це не агітаційна кампанія, але фактично вони вже проводять свою агітацію. Під час виступів вони висловлюють свої плани на можливий президентський термін.

Відео дня

Роздають подарунки

За словами Андрія Попика, різні політичні сили та їхні команди проводять благодійні акції. Активісти «Опори» зафіксували роздачу продуктових наборів у будівлі, у якій розташований обласний осередок партії «Батьківщина». Роздавали ніби від імені благодійного фонду, який теж опосередковано пов’язаний з керівництвом партії. Андрій Попик говорить, що люди, які стояли у черзі, також говорили, що це видається від керівника обласної партійної організації. Великий сплеск благодійності був на День Святого Миколая. Дуже багато місцевих політиків у районах пішли у школи. Особливо відзначилися представники партії «За конкретні справи», які приходили у школи фактично від імені громадської організації «За конкретні справи».

Не цураються «чорного піару»

Андрій Попик розповідає, що на Хмельниччині вже з’явилися перші паростки «чорного піару». Перед виборами в ОТГ 23 грудня з’явилися фейкові сторінки партії «БПП „Солідарність“», які були зареєстровані за кілька місяців до цього. І на цих сторінках від імені керівництва осередків озвучувалися закиди на адресу обласного керівництва партії. За словами Андрія Попика, такі випадки фіксували також його колеги з представництв «Опори» в інших регіонах.

Замовляють джинсу

Андрій Попик розповів, що активісти організації фіксують велику кількість «джинси», яка не маркована як політична реклама. Матеріали, що мають ознаки джинси, не тільки порушують норми журналістської етики, а й норми Закону України «Про рекламу». Він вимагає, щоб такі матеріали обов’язково мали позначку про рекламний характер публікації.

Читайте такожПрезидентські вибори 2019: кого підтримують хмельничани

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Микола Павлюкевич

    ще не 31 грудня а галасливі вже агітують .свіжий приклад якийсь ідіот по другому не скажеш поставив тумбу на зупинці лебідь-плаза в сторону філармонії так що посадка в тролейбус проходить  якраз черезбетоний блок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up