Дивіться 35 старих фото Хмельницького, на які ми додали кольори

Дивіться 35 старих фото Хмельницького, на які ми додали кольори
  • Серед старих знімків Хмельницького чимало чорно-білих фото.

  • До них можна додати кольори.

  • Ми зробили це і пропонуємо вам подивитися на результат.

На початку XIX століття у Франції була зроблена перша у світовій історії фотографія, яка була чорно-білою. На початку XX століття були зроблені перші кольорові світлини. Втім, чорно-біла фотографія була поширеною ще тривалий час після того, зокрема це стосується й України.

В Інтернеті можна знайти чимало чорно-білих світлин, зроблених у Хмельницькому в різні часи — від початку XX століття до початку XXI-го. Хоч вони позбавлені кольорів, та сучасні технології дозволяють приблизно відновити їх у тому вигляді, в якому їх бачив автор світлини.

Ми підібрали старі чорно-білі фото міста і додали до них кольори з допомогою онлайн-сервісу. Переглядайте світлини в оригінальному та кольоровому варіантах. Фото є інтерактивними — для порівняння версій переміщуйте повзунок.

Відео дня

Кооперативний технікум на вулиці Бузькій, 1960-ті роки. Зараз це Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут на Кам'янецькій.

Будинок на вулиці Лібкнехта, 1950-ті роки. Зараз це вулиця Соборна.Будинки на вулиці Тельмана після Другої світової війни. Зараз це вулиця Вайсера.Центральний універмаг. Зараз це торговий центр «Дитячий світ».Зруйнований міст до Заріччя через Південний Буг, 1950-ті роки.Вулиця Олександрівська, початок XX століття. Зараз це вулиця Проскурівська.Місце впадіння Плоскої у Південний Буг, 1950-ті роки.Будинок офіцерів. Зараз це корпус Хмельницького університету управління та права (Проскурівська, 57). Проскурівська поштова-телеграфна контора на вулиці Мільйонній, початок ХХ століття. Зараз це обласний військкомат (Героїв Майдану, 64). Вулиця Набережна, 1963 рік. Зараз це вулиця Староміська.Місце, де зараз розташований сквер Шевченка.Міст через Плоску після Другої світової війни. Зараз на цьому місці розташований Білий міст, який веде до парку Чекмана.Вхід на міський пляж, 1960-ті роки. Зараз тут розташована набережна, що веде до парку Чекмана.Тролейбус на Кам'янецькій, 1970 рік.Міський будинок культури, 1959 рік.Вулиця Фрунзе, 1960-ті роки. Зараз це вулиця Кам'янецька.Міст через Плоску біля Південного Бугу.Вид на міст через Південний Буг з набережної, 1960-ті роки.Центральний ринок, 1956 рік.Вулиця Леніна, 1960-ті роки. Зараз це вулиця Проскурівська.Вхід у сквер Шевченка, 1960-ті роки.Стара будівля залізничного вокзалу, середина XX століття.Майданчик біля «Дитячого світу».Обласна філармонія.Сучасна будівля кінотеатру «Планета», 1960-ті роки. Збудована як пожежне депо у 1954 році.Парк Франка, 1970-ті роки.Перші хмельницькі таксі — автомобілі «Победа», 1949-1950-ті роки.Облаштування водосховища та острова Кохання на Південному Бузі, середина XX століття.Вулиця Карла Маркса, 1950-ті роки. Зараз це вулиця Подільська.Пам'ятник Шевченку поблизу перехрестя вулиці Шевченка та Старокостянтинівського шосе, між 1959 та 1981 роком. В останній із цих років пам'ятник демонтований.Готель «Поділля». Зараз це готель «Центральний» на вулиці Гагаріна.Південний Буг до того, як було збудоване водосховище. Приватна жіноча гімназія на вулиці Старобульварній, 1905 рік. Зараз це вулиця Гагаріна, а сама будівля не збереглася.
Подвір'я на вулиці Лібкнехта, 1950-ті роки.Стадіон «Динамо», 1960-ті роки. Зараз це стадіон «Поділля».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • PutnickFree

    Зробіть щоб нормально відображалося, крім першого фото нічого не видно!
  • Мастер Автополив

    Що тоді, що зараз відразу відчувається дух мегаполіса та культурно - економічного осередку. Місто, в якому багато шляхів розвитку та кар'єрного зростання на надсучасному підприємстві речовий базар!
  • Liudmyla Suprunovska

    Парк Франка, набережна біля парку Чекмана, майданчик біля Дитячого світу раніше були кращими. Взагалі, раніше зе́лені було набагато більше. В середині дороги від Сілістри до Думки був квітник з троянд. Тепер все забудовується "коробками", "хляпнуть" для виду щось маленьке, зелененьке. Дихати немає чим
  • Игорь Чорный

    Історія міста у фотографіях це круто! Публікувати треба більше щоб люди бачили як міняється наше місто з роками. Жаль тільки що ми не бережем і не цінуємо нашу спадщину.

keyboard_arrow_up