Вас може здивувати таке незвичне поєднання слів, як солодкий омлет. Але саме таку назву носить традиційна страва німецької кухні, яка точно не схожа за смаком на звичний нам омлет, а скоріш нагадує ніжний і легкий бісквіт. Серед інгредієнтів лише прості та доступні продукти.
Нам знадобиться:
Ізюм залити гарячою водою з ромовим ароматизатором і залишити на декілька хвилин.
Розділити яйця на білки і жовтки. В одній мисці збити жовтки, молоко, ванільний цукор. Всипати борошно і змішати до однорідності.
Ізюм відкинути на друшляк і обсушити. Додати в тісто.
Білки збити міксером з дрібкою солі. Акуратно ввести білки в тісто.
Розігріти пательню і розтопити в ній масло. Викласти рівним шаром тісто і поставити сковорідку в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Дістати сковорідку з духовки, перевернути омлет і на середньому вогні підрум’янити його ще 5 хвилин.
У сковороді розділити омлет силіконовою лопаткою на шматочки і посипати цукровою пудрою. Подавати теплим.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.