Піде за смаковими якостями нагадує піцу. Таку страву готують у Туреччині. Для сніданку вона ідеально підходить, бо має корисні інгредієнти, хоча прокинутися доведеться дещо раніше. Також можна приготувати «піцу» звечора, щоб вранці поласувати смачною стравою.
Для приготування потрібно взяти:
Яйця – 2 штуки + для начинки
Сметана – 2 столові ложки
Олія – 3 столові ложки
Тепла вода - 250 мл
Дріжджі – 11 грамів
Мука – 500 грамів + для розкачування тіста
Цукор 3 чайні ложки
Сіль – дрібка
Сир – 100 грамів
Помідори – 2 штуки
Томатний соус – 2 столові ложки
Яйця змішати з олією та сметаною. Влити до суміші теплу воду та додати сухі дріжджі, цукор та сіль. 500 грамів муки просіяти через сито. З усіма інгредієнтами вимісити тісто.
Змастити олією посуд для випікання та поставити туди тісто. Залишити у теплому місці на 30 хвилин.
Розділити тісто на 10-12 частин, розкачати кожну та сформувати «човник». Кожну «піцу» змастити томатним соусом на покласти начинку: помідори, сир та сире яйце.
Випікати 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.