Чемпіонат світу з футболу в Росії: чи будете дивитися матчі? (ОБГОВОРЕННЯ)

Чемпіонат світу з футболу в Росії: чи будете дивитися матчі? (ОБГОВОРЕННЯ)
Талісман чемпіонату в Росії. Фото "Україна молода".
  • Сьогодні, 14 червня, в Росії стартує чемпіонат світу з футболу.
  • Чи будете ви його дивитися? Голосуйте і обговорюйте.

Чемпіонат світу з футболу проходить раз у чотири роки. Право на проведення фінальної частини 2018 року здобула Росія. В 11 містах цієї країни пройде 64 матчі. Триватиме він від 14 червня до 15 липня. Учасниками чемпіонату є національні збірні 32 країн світу.

Зважаючи на політику Росії, анексією Криму і війні на Сході України, деякі країни оголосили про бойкот чемпіонату. Про дипломатичний бойкот заявили Австралія, Ісландія і Велика Британія. Додамо, що команди цих країн на чемпіонаті все ж гратимуть (в останньому випадку - збірна Англії). Закликають до бойкоту різноманітні громадські організації й політики.

У 2014 році йшлася мова про те, аби відібрати в Росії право на проведення чемпіонату світу з футболу. Цього все ж не зробили. Позиція тодішнього президента ФІФА Зеппа Блаттера, яка проводить турнір, була наступна: “Спорт і політика ніяк не можуть і не повинні перетинатися”.

Відео дня

В Україні ще під час відбору на чемпіонат не раз обговорювалося питання, чи поїде в Росію наша збірна, якщо здобуде таке право. Українська команда відбір провалила і питання саме відпало. Й за ним виникло інше - хто буде транслювати матчі чемпіонату в Україні.

Ще у 2010 році права на показ матчів придбала Національна суспільна телерадіокомпанія України. Згодом її керівник Зураб Аласанія заявив, що матчі, які відбуватимуться у Росії, телеканал не транслюватиме. Тому права на показ матчів були виставлені на торги. Придбала їх компанія Inter Media Group, куди входять телеканали "Інтер" та НТН. Саме вони будуть показувати матчі для українських глядачів.

Депутати Верховної Ради мали намір на законодавчому рівні заборонити показ матчів чемпіонату в Україні. Та зробити цього не вдалося. Тому чимало організацій й активістів закликають просто не дивитися трансляції.

Чи будете ви дивитися трансляції матчів чемпіонату світу з футболу, який триватиме в Росії з 14 червня до 15 липня? Голосуйте і коментуйте.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Максим Кононов

    Конечно буду смотреть! Чемпионат Мира это великий праздник футбола!
  • Pavel Kondrashov

    Собаки лают, а корован  идёт. Не смотреть мировой футбол могут только равнодушные к футболу. Или лгуны .
  • Vlad Vinski

    Не буду. Пацани на фронті  воюють з рашистською нечистю. На все рашистське просто алергія.
  • толік

    Не буду дивитись. Без одного чемпіонату можна обійтись. А підтримувати путлера не збираюсь. Наші заходи росіяни в більшості поливають брудом. Я не безхребетний щоб прогинатись під них. Не буду!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up