Хмельничанка Марина Бех-Романчук здобула "срібло" у стрибках Діамантової ліги

Хмельничанка Марина Бех-Романчук здобула "срібло" у стрибках Діамантової ліги
Фото Суспільне Спорт
  • Марина Бех-Романчук відкрила сезон Діамантової ліги у 2023 році. 

  • Цьогоріч хмельницька стрибунка виступає вперше після нещодавньої травми. 

Днями в марокканському місті Рабаті відбулися змагання Діамантової ліги. Спортсмени демонстували свої вміння в потрійному стрибку. Спортсменка Марина Бех-Романчук здобула перемогу на другому етапі сезону. Вона посіла друге місце. 

Для Марини етап змагань у Рабаті став першим стартом літнього сезону, повідомляє Суспільне.Спорт. Нагадаємо, у середині лютого під час турніру у французькому Льєвені Бех-Романчук отримала травму стопи. Вона достроково закінчила зимовий сезон у легкій атлетиці та не виступила на чемпіонаті Європи в приміщенні. Але минулого року хмельницька легкоатлетка завоювала титул чемпіонки Європи в потрійному стрибку.

Змагання з потрійного стрибка в Рабаті — перші у жіночій дисципліні в новому сезоні ліги. На стартовому етапі в місті Доха в потрійному стрибку змагалися лише чоловіки.

Відео дня

Конкурентками Марини в Марокко були:

Як пройшли змагання для Марини Бех-Романчук

Вже після першої спроби хмельничанка лідирувала у проміжному заліку — 14.55 метра. У другій спробі результат Марини (14.58) був другим. Із кращим результатом на 26 сантиметрів стрибнула кубинка Леяніс Перес Ернандес.

Дві наступні спроби Марини не зарахували через заступи. Тож в заліку вона лишилася другою, після Перес Ернандес.

У четвертій спробі хмельничанка не покращила результат — 14.50 метра. Вирішальним став малий фінал. У ньому змагалися три спортсменки, включно із Рікеттс.

Найкращий результат Марини у заключній спробі — 14.65 метра. Цього забракло для "золота", вона здобула “срібло”. Першість отримала Перес Ернандес.

Діамантова ліга. Рабат. Потрійний стрибок (жінки)

Досягнення Марини Бех-Романчук

Марина Бех-Романчук — 27-річна українська легкоатлетка. Вона родом з Хмельниччини та представляє область на змаганнях. Спеціалізується на стрибках у довжину та потрійному стрибку. Чотириразова переможниця етапів турніру в стрибках у довжину.

Також спортсменка є чемпіонкою Європи 2022 року в потрійному стрибку та чемпіонкою континентальної першості у приміщенні 2021 року в стрибках у довжину.

Вона здобула “срібло” у світовій першості 2019 року зі стрибків у довжину та на чемпіонаті світу в приміщенні 2022 року з потрійного стрибка.

А ще виграла "золото" на Євро-2021 в приміщенні. Перед цим Марина змагалася на чотирьох попередніх Євро в приміщенні у стрибках в довжину та отримала такі результати:

У зимовій частині сезону 2023 року Бех-Романчук виступила лише на трьох турнірах: у Берліні вона зайняла 7-е місце у стрибках у довжину, у Карлсруе та Льєвені отриала “бронзу” в потрійному стрибку.

Попередній сезон — дебютний для Бех-Романчук у потрійному стрибку на такому рівні — українка завершила на другому місці загального заліку дисципліни у Діамантовій лізі.

Крім того, Марина Бех-Романчук увійшла до ТОП-10 світових рейтингів легкої атлетики за підсумком сезону 2022 року. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Українець

    Наша Антилопа -зірка!

keyboard_arrow_up