Хмельницькі спортсменки увійшли у ТОП-10 світових рейтингів легкої атлетики

Хмельницькі спортсменки увійшли у ТОП-10 світових рейтингів легкої атлетики
Тут і далі фото зі сторінки Хмельницької ОВА
  • Цьогоріч до десятки найкращих атлетів увійшли 8 українців.

  • Серед них — дві спортсменки з Хмельницького. 

Одразу вісім українських спортсменів увійшли до ТОП-10 світових рейтингів легкої атлетики за підсумком сезону 2022 року. З них шестеро – в жіночих дисциплінах, і двоє – в чоловічих. Про це повідомляють в обласній військовій адміністрації. 

Серед них є й відомі хмельницькі атлетка — Марина Бех-Романчук та Вікторія Ткачук. Найуспішнішими для України традиційно стали стрибки у висоту. До десятки кращих в цій дисципліні потрапили одразу чотири українські спортсмени:

  • Відео дня
    /li>

Чемпіонка Європи, Марина Бех-Романчук потрапила до ТОП-10 одразу в двох дисциплінах. Також хмельничанка потрапила до трійки у своїй новій для цього сезону дисципліні – потрійному стрибку, а в стрибках у довжину стала шостою.

У десятці й обидві українські топбігунки Анна Рижикова з Дніпра і представниця Донецької області Вікторія Ткачук (біг на 400м з бар’єрами — сьоме й восьме місця відповідно) та метальник молота з Дніпра  Михайло Кохан (сьома позиція).

Рейтинг виглядає так:

Стрибки у висоту (жінки): 

Потрійний стрибок (жінки): 

Стрибки у висоту (чоловіки): 

Стрибки в довжину (жінки): 

Біг на 400 м/б (жінки): 

Метання молота (чоловіки): 

А Ярослава Магучіх увійшла до ТОП-10 загального світового рейтингу серед жінок-легкоатлеток, посівши восьму позицію.

Крім того, Марина Бех-Романчук також знаходиться у ТОП-100, вона зайняла 57-й рядок.

Очолила світовий рейтинг ямайська спринтерка Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс (1534 очок). У цьому році вона виграла Діамантову лігу в бігу на 100 метрів, стала чемпіонкою світу в цій дисципліні, і завоювала два срібла на Чемпіонаті світу – 200 метрів і в естафеті 4х100 метрів.

Кращим серед чоловіків у сезоні-2022 став рекордсмен світу в стрибках з жердиною Арманд Дуплантіс зі Швеції — 1601 очко.

Головні результати українців у сезоні-2022

Вікторія Ткачук є вихованкою Нетішинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи. Її тренує  Олександра Краснова. Тренером Марини Бех-Романчук є Вадим Крушинський. 

Про те, як Марина Бех-Романчук здобувала призові місця цього року читайте в матеріалах:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up