Марина Бех-Романчук через травму достроково закінчила зимовий сезон

Марина Бех-Романчук через травму достроково закінчила зимовий сезон
Фото korrespondent.net
  • Також спортсменка пропустить чемпіонат Європи в приміщенні.

  • Що це означає для неї розповідаємо далі. 

Минулого року хмельницька легкоатлетка Марина Бех-Романчук завоювала титул чемпіонки Європи в потрійному стрибку. Цьогоріч стрибунка також себе добре показала. Нагадаємо, ми писали, що днями вона здобула «бронзу» на турнірі у Франції, а перед цим посіла третє місце на змаганнях в Німеччині

Однак, під час останнього турніру у французькому Льєвені Бех-Романчук отримала травму стопи. Таким чином, вона достроково закінчила зимовий сезон у легкій атлетиці та не виступить на чемпіонаті Європи в приміщенні. Про це Марина повідомила на своїй сторінці в Instagram.

— Вчора ввечері у першій же спробі я отримала травму стопи, та відразу закінчила змагання! І найкращим рішенням стало не продовжувати змагання та зимовий сезон, а приділити час відновленню і сконцентруватись на підготовці до літа! На деякі речі ми не можемо вплинути, і інколи варто прислухатись до свого тіла та поставити іншу, більш вищу мету, — зазначила в дописі стрибунка.

Відео дня

 

Відомо, що в тих змаганнях Марина виконала потрійний стрибок, але лише в першій спробі, а після вже не виходила у сектор. 

Ще перед стартом зимової частини сезону легкоатлетка розповіла Суспільне Спорт, що спершу навіть планувала її повністю пропустити. Але згодом вирішила "пройти її в полегшеному режимі". Відтак, вона не виступатиме на чемпіонаті Європи в приміщенні, який проходитиме у Стамбулі 2-5 березня.

До слова, це станеться вперше в її кар’єрі. Якщо Бех-Романчук пропустить зимовий сезон, то не зможе захистити звання чинної чемпіонки Європи.

Досягнення Марини Бех-Романчук

Марина Бех-Романчук — 27-річна українська легкоатлетка. Вона родом з Хмельниччини та представляє область на змаганнях. Спеціалізується на стрибках у довжину та потрійному стрибку. 

Також спортсменка є чемпіонкою Європи 2022 року в потрійному стрибку та чемпіонкою континентальної першості у приміщенні 2021 року в стрибках у довжину.

Вона здобула “срібло” у світовій першості 2019 року зі стрибків у довжину та на чемпіонаті світу в приміщенні 2022 року з потрійного стрибка.

А ще виграла "золото" на Євро-2021 в приміщенні. Перед цим Марина змагалася на чотирьох попередніх Євро в приміщенні у стрибках в довжину та отримала такі результати:

У зимовій частині сезону 2023 року Бех-Романчук виступила лише на трьох турнірах: у Берліні вона зайняла 7-е місце у стрибках у довжину, у Карлсруе та Льєвені отриала “бронзу” в потрійному стрибку.

Крім того, Марина Бех-Романчук увійшла до ТОП-10 світових рейтингів легкої атлетики за підсумком сезону 2022 року. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up