На Всесвітніх іграх хмельничанка виграла бронзу, а Україна увійшла до трійки призерів

На Всесвітніх іграх хмельничанка виграла бронзу, а Україна увійшла до трійки призерів

В американському Бірмінгемі змагалися спортсмени з 73-х країн світу. Там пройшли ХІ Всесвітні ігри. 

Всесвітні ігри — це змагання для неолімпійських видів спорту. Цьогоріч вони тривали з 7 по 17 липня у США. Серед спортсменів світу було розіграно 223 комплекти медалей в 34 дисциплінах. Зокрема, на цей престижний міжнародний спортивний форум прибуло біля 4500 атлетів з понад 100 держав. Росіян і білорусів не допустили через агресію проти України.

Збірна України вперше увійшла до трійки найкращих медального заліку на Всесвітніх іграх. А хмельницька спортсменка завоювала 3-є місце на змаганнях з пауерліфтингу, повідомляють в обласній військовій адміністрації

Українську збірну представляла цьогоріч рекордна кількість членів національної команди — 102 атлети. Збірна показала найкращий результат у своїй історії на цих змаганнях. Спортсмени завоювали 45 медалей, з яких 16 золотих. 

Відео дня
Фото з сайту Хмельницької ОВА

Усі ці показники – найкращі для України: попередній рекорд – 29 нагород, в тому числі 10 золотих. Із 4-х представників Хмельниччини єдину (бронзову) медаль у паурліфтингу здобула кам’янчанка Тетяна Мельник.

Фото з сайту Хмельницької ОВА

Вона здобула медаль у суперважкій категорії. У вправі у присіданні спортсменка показала результат 255 кілограм, жимі лежачи — 185 кілограм та у становій тязі — 210 кілограм. Сума триборства 650 кілограм забезпечила Мельник бронзову нагороду.

Для 36-річної спортсменки це вже третя медаль на змаганнях такого рівня. На ІХ та Х Всесвітніх іграх Тетяна Мельник здобувала срібло. 

Цьогоріч Україна виграла окремий медальний залік на змаганнях у пауерліфтингу та муай-таї. А загалом українці завоювали медалі в 13 видах спорту з 19, в яких брали участь. В адміністрації кажуть, це не найбільший показник серед країн на Всесвітніх іграх-2022: Франція виграла нагороди у 20 видах спорту.

За другу позицію в медальному заліку за якістю нагород до останнього боролися Україна та США. Американці обійшли українців за рахунок більшої кількості “срібла”. Перше місце в з великим відривом здобула Німеччина, далі “на подіумі” – США та Україна.

ТОП-10 медального заліку на Всесвітніх іграх-2022 виглядає так: 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up