Нова фізкультура від Олександра Педана у Хмельницькому: спорт, фотосесія і обійми

Нова фізкультура від Олександра Педана у Хмельницькому: спорт, фотосесія і обійми

Олександр Педан приїхав у рідне місто, щоб провести спортивний фестиваль для школярів “JuniorZ”. Нові для Хмельницького види спорту демонстрували на стадіоні «Поділля».

Шоумен Олександр Педан вирішив розпочати реалізацію масштабного руху “JuniorZ”, спрямованого на популяризацію фізкультури та незвичайних видів спорту серед школярів. Ще у лютому телеведучий  провів перший семінар у рамках проекту у Хмельницькій гуманітарній академії.

11 вересня шкільний спортивний фест відбувся і на стадіоні «Поділля». Хмельницьких школярів вчили грати у нові види спорту. Також на фестивалі змагалися команди черлідерів.  

Покоління Z - це діти, народжені після 2000 року в розквіт цифрової епохи. Сьогодні підлітки не можуть уявити життя без інтернету, смартфонів та інших гаджетів. Однак у великій «цифровій» обізнаності дітей також присутні негативні риси, які обумовлюються зниженням зацікавленості підлітків у спорті. JuniorZ спрямований на залучення молодого покоління до активного способу життя та виховання нової епохи спортивно-активних людей.

Відео дня
blockquote>

Інвентар для нових видів спорту вже закупили та відправлятимуть у школи міста. Кошти у розмірі 50 000 гривень на це виділила міська рада, ще 19 800 гривень зібрав сам Олександр Педан.

Ознайомлення молоді відбувалося у ігровій формі. Кожен учасник отримував сертифікат, з яким мав пройти локації кожного з восьми видів спорту. Документ засвідчував, що учасник «може створювати шкільні команди із вищезгаданих видів спорту та брати участь у наступних заходах JuniorZ».

Школярі на фото грають у флорбол — один з видів спорту, що представляли на фестивалі. Гра схожа на хокей. Гравці грають на твердому покритті легкими — вагою близько 300 грамів — ключками. Замість шайби тут — порожниста кулька вагою 25 грамів. Ворота мають висоту та ширину близько півметра. Флорбол, як і інші види спорту, має дуже низький ризик травматизму порівняно з, наприклад, звичайними хокеєм. футболом чи баскетболом.

Також на фестивалі професійні тренери навчали усіх зацікавлених чирлідингу.

На змаганні з чирлідингу серед навчальних закладів міста перемогла команда спеціалізованої загальноосвітньої школи №29.

Талісманами фестивалю були хлопець та дівчина у яскравому образі.

— Чирлідинг — це новий вид спорту в Україні, хоча у світі він вже дуже розвинений, розповідає тренер з чирлідингу Олександра Боляк. — Він дуже вражаючий та запальний. У ньому можна побачити і акробатику, і танці, і яскраві емоції чирлідерів, і заклички. Складність викладання у тому, що діти різного віку, але є така номінація, яка називається «чир». Там можуть займатися і повненькі діти , і худенькі, тобто кожен може знайти своє місце. Також у нашому виді спорту можуть займатися і хлопці, і дівчата.

Олександр Педан, головний ведучий фестивалю, розповів про впровадження нових видів спорту у шкільну програму навчальних закладів Хмельницького:

Це спроба змінити систему фізкультури у межах шкіл, — розповідає Олександр — Мені дуже приємно, що Хмельницький був найперший. Зараз ми обираємо міста здебільшого за таким принципом: хто нас хоче чекати, хто готовий допомогти, чия міська рада допомагає, виділяє кошти на спортивне спорядження і робить усе, щоб зібрати школи і вчителів, ми туди їдемо першочергово. Ми навіть не очікували, що все станеться саме так, ми не очікували, що за кілька місяців ми будемо на центральному стадіоні «Поділля» з такою кількістю дітей з нашими новими партнерами і діти будуть просто щасливі.

Наступний спортивний фестиваль відбудеться в Ужгороді.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up