“Поділля” вдома програло “Карпатам” (ВІДЕО)

“Поділля” вдома програло “Карпатам” (ВІДЕО)
Поділля - Карпати - 0:1. Фото - пресслужба Поділля
  • Хмельничани зіграли останній домашній матч у 2023 році.
  • Вони могли врятуватися від мінімальної поразки перед самим фінальним свистком.
  • Детальніше та відео - гортайте вниз.

“Поділля” у Хмельницькому приймало лідера першої футбольної ліги львівські “Карпати”. Матч відбувся сьогодні, 18 листопада. І він став найбільш популярним за кількістю переглядів трансляції на YouTube-каналі ПФЛ. Вирішальну роль в цьому зіграли ім’я суперника хмельничан. А друге й третє місця за цим показником посіли матчі інших команд з Хмельниччини, де заочну боротьбу за потрапляння у чемпіонську групу вели “Прикарпаття” та “Буковина”.

  • Поділля - Карпати - 41 тисяча переглядів
  • Епіцентр - Прикарпаття - 14 тисяч переглядів
  • Агробізнес - Буковина - 6,8 тисячі переглядів
  • Металіст - Нива (Б) - 6,3 тисячі переглядів
  • Нива (Т) - Хуст - 5,9 тисячі переглядів

“Поділля” проти “Карпат” не могло розраховувати на двох захисників. Назарчук та Болденков перебрали жовтих карток і пропускали гру через дискваліфікацію. Першого на правому фланзі замінив Савчук. Болденков не є гравцем основи і його втрата стала менш відчутною для тренерського складу.

Найголовніша втрата “Карпат” - зірковий за мірками першої ліги центральний захисник Бабогло. Вчора, 17 листопада, він своїм голом врятував збірну Молдови від поразки в матчі проти Албанії в рамках відбору на Євро-2024 (1:1).

Відео дня
Поділля - Карпати - 0:1. Фото - пресслужба Поділля

У першому таймі перевага грізних “Карпат” сильно не відчувалася. Відрізками хмельничани змушували їх відбиватися й створювали небезпечні моменти біля воріт Кожухаря. Найкращий із них змарнував Боженар, який не реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером. Цей гол міг стати чудовим подарунком для Даниїла. Саме в день гри йому виповнилося 24 роки. 

“Карпати” відповіли моментом бразильця Невеса, який обіграв Цибульника і Сімініна, але не переграв Непогодова. Голкіпер “Поділля” продовжив рятувати й після перерви. Досить швидко львів’яни створили два небезпечні моменти. Неопогодов був на місці.

Та й він був безсилим після удару Векляка головою з п’яти метрів. Гравець “Карпат” під час подачі з кутового втік від Сімініна й зумів перестрибнути Войтіховського, який вище опонента на 11 сантиметрів (195 проти 184 сантиметрів) - 0:1.

Загалом у другому таймі різниця в класі відчувалася більше. “Поділля” виглядало непогано, але “Карпати” особливо не давали розігнатися хмельничанам в атаці й продовжували тиснути на захист господарів. 

Хмельничани отримали шанс врятуватися від поразки на заключній хвилині матчу. Задоя пробив зі штрафного з метрів 25 і м’яч летів у дев’ятку. Його в чудовому стрибку дістав Кожухар і перевів на кутовий. Але подати його хмельничанам не дав арбітр. І тут виникає питання: чому?

Головний арбітр матчу - Сергій Подригуля. Фото - пресслужба ФК Поділля.

Свисток про завершення матчу пролунав тоді, коли на годиннику сплинуло 2:55 хвилини із 3 компенсованих арбітром до основного часу. Згідно із правилами гри, цей компенсований час може бути більшим, в залежності від обставин (заміни, травми, картки…), але не меншим. Та й дати команді можливість подати кутовий і забити гол - це свого роду неписане правило для арбітрів, які таким чином дають можливість грі стати більш видовищною. Іншої думки, напевне, був Сергій Подригуля з Луцька. Хоч зауважимо, що час на його годиннику міг не співпасти із тим, який нам показали в трансляції. Але це вже відомо лише йому. 

Поділля - Карпати - 0:1

Гол: Векляк (49)

Кращий гравець "Поділля" за версією vsim.ua - Непогодов

“Поділля” вже точно завершить першу частину чемпіонату на 7 або 8 місці. А завершальний матч року хмельничани проведуть 24 листопада проти “Буковини”. Далі зимова пауза й ігри в “Групі вибування”.

Інші дві команди з Хмельниччини зіграють в “Чемпіонській групі”. “Агробізнес” та “Епіцентр” посідають поточні 2-3 місця відповідно й вже точно не опустяться нижче четвертого. Сьогодні перші перемогли “Буковину” (3:0), а “Епіцентр” врятувався від поразки від “Прикарпаття” завдяки екс-гравцю “Поділля” Ліповузу, який поцілив у дальню дев’ятку. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up