Сенсаційна та історична перемога: як «Поділля» вперше виграло на виїзді (ВІДЕО)

Сенсаційна та історична перемога: як «Поділля» вперше виграло на виїзді (ВІДЕО)
Радість Сергія Дворника і вболівальників після матчу. Фото зі сторінки Тараса Ляпуна у Фейсбук.
  •  «Поділля» зіграло перший матч нового чемпіонату в другій футбольній лізі.
  • Хмельничани вперше за три сезони перемогли на виїзді.
  • Перевагу на полі команда втілила в гол Алішера Якубова – 1:0.

Після програшного відкриття офіційного сезону в Кубку України, «Поділля» вирушило до Млинова. Саме у цьому містечку свої домашні поєдинки проводить рівненський «Верес». «Червоно-чорні» стали першим суперником хмельничан у новому сезону чемпіонату у другій футбольній лізі. Розпочався він для подолян сенсаційною та історичною перемогою.

Фото НК "Верес".

Стартовий склад «Поділля»

У порівнянні з матчем проти «Металурга», Віталій Костишин змінив лише два гравця. Прогнозовано тренер змінив голкіпера. Сергія Шевченка у воротах змінив Сергій Дворник. Також з перших хвилин замість Романа Худіка вийшов Ян Морговський. Він зайняв місце на лівому фланзі півзахисту. Олександр Музичук, який грав там раніше, змістився у центр півзахисту.

Варто згадати і про зміну капітана. На поле команду виводив граючий тренер «Поділля» Олександр Воловик. Після його приходу в команду гра в захисті відчутно покращилася. У першому матчі чемпіонату «Поділля» не пропустило. Суперник усі свої моменти, який було обмаль, створив після стандартів.

Відео дня

«Верес» (Рівне) – «Поділля» (Хмельницький) – 0:1 (0:0)

22 липня 2018 р., смт.Млинів, стадіон «Колос», 951 глядач

«Верес»: Бабійчук, Барабаш, Дубіна, Гапончук (Мосіюк, 56), Фляк, Бондаренко, Марчук, Цень (Герасимчук, 61), Семенчук, Заїкин, Пецків (Скотаренко, 70). Запасні: Фіяло, Сад.

 «Поділля»: Дворник, Швець, Романюк, Гресь (Джурко, 77), Воловик, Ліповуз, Морговський (Панасенко, 90+2), Музичук (Муляр, 67), Шевченко, Бабак (Гайдаш, 82), Якубов. Запасні: Шевченко, Низовець.

Гол: Якубов (55)

Попередження: Марчук (79) - Морговський (32), Гресь (37), Якубов (72), Воловик (79)

Перший тайм – перевага за «Поділлям»

Хмельничани з початку матчу заволоділи ініціативою і вже на 3-ій хвилині могли відкривати рахунок. Шевченко перехватив передачу суперника і м’яч дістався Якубову. Той пробив метрів з 17-ти повз дальню штангу. Наступний момент знову створили хмельничани. Атаку другим темпом розпочав Шевченко, віддавши пас на Музичука. Той ефектно обіграв трьох рівнян і прострілив у воротарський майданчик, де першим на м’ячі опинився Швець. Захисники завадили йому пробити сильно. Вони ж винесли м’яч практично з лінії воріт.

Ян Морговський (№7) був одним з кращи в складі "Поділля". Фото "Рівне-1"

Активний у цьому матчі Морговський міг заробити пенальті для «Поділля». Він ввірвався в штрафний майданчик суперника і в боротьбі із захисниками впав. Спірний момент арбітр розцінив, як симуляцію від Яна і показав йому жовту картку. Через декілька хвилин знову в центрі уваги опинився Швець. Він пробивав головою після подачі Музичука з кутового. М’яч від штанги вилетів у поле.

А що ж «Верес», який до матчу вважався безумовним фаворитом? Вболівальники рівненської команди тільки й говорили, з якою різницею вона переможе. За перший тайм господарі зрідка турбували Дворника. Найбільш небезпечний момент виник після помилки Шевченка в центрі поля. Він втратив м’яч і Цинь втік практично на побачення з голкіпером. Лише ціною фолу й жовтої картки його зупинив Гресь. Удар зі стандарту був небезпечним. Дворник накрив м’яч з другої спроби.

А «Верес» де?

Картина гри після перерви практично не змінилася. Господарі більше часу захищалися й не було зрозуміло, за рахунок чого команда може перемогти. А «Поділля» продовжувало атакувати й створювати моменти. Перша гостра атака завершилася голом. Романюк відав на Морговського. Той протягнув м’яч по лівому флангу і подав у воротарський майданчик. Якубов опинився у потрібному місці й головою відправив м’яч у ближній кут – 0:1.

 

«Верес» лише після цього спробував переламати хід гри й моментами вмикав додаткові швидкості. Господарі мали два шанси зрівняти рахунок. У першому удар Бондаренка заблокував Воловик. В другому «Верес» класно розіграв штрафний, але націленим ударом атака так і не завершилася.

А от «Поділля» мало класний шанс збільшити перевагу. Момент створили Гайдаш і Муляр, які вийшли не заміну. Перший віддав, а другий ефектно обіграв захисника в штрафному майданчику і викотив на Якубова. Нападник «Поділля» пробив несильно й захисник виніс м’яч з воріт. Перемога 1:0.

Наступний матч

У матчі 2-ого туру «Поділля» вперше зіграє вдома в рамках чемпіонату. Суперник – амбітний новачок другої ліги ужгородський «Минай». Минулого сезону команда грала в аматорському чемпіонаті. На професійному рівні вона дебютувала саме в Млинові, обігравши «Верес» у серії пенальті і вибивши рівнян з Кубку України (1:1 основний час, 10:9 по пенальті). У першому турі «Минай» грав на виїзді проти «Калуша» і програв 0:1. Відзначимо, що в складі майбутнього суперника виступає вихованець «Поділля» Олексій Шпак. Саме цей півзахисник забив перший і поки єдиний гол «Миная» на професійному рівні, коли зрівняв рахунок в матчі з «Вересом».

Гра проти «Миная» запланована на неділю, 29 липня. Слідкуйте за новинами спорту і життям Хмельницького на vsim.ua.

Нагадаємо, помер тренер "Поділля" Віталій Балицький.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tatyana Kalitka

    БУДЬ ЛАСКА ДОПОМОЖІТЬ ЛЮДИ ДОБРІ. Я з дитиною опинилась у дуже важкому становищі. Так склалося що я виховую дитину одна. Дитина хвора на гепатит С, мені потрібно повезти малу на обстеження у обласний центр у лікарню та купляти ліки для підтримуючої терапії щоб хвороба не прогресувала та подальше лікування, минулого разу виписали ліків та платні аналізи майже на 3000 гривень, також дитині потрібно дієтичне харчування, виписки із лікарні я маю на своїй сторінці. Лікар каже що у дітей гепатит С може швидко викликати рак або цироз печінки, тому треба як найшвидше починати лікування, хочаб підтримувати печінку ліками і їздити кожні пів року на обстеження. На це я зовсім не маю коштів та навпаки у мене накопичились великі борги, доводилось знімати гроші з кредитки і тепер банку треба сплачувати щомісячно обовязковий платіж. Також накопичились борги за комунальні платежі. Розрахуватись с боргами не маю ніякої можливості. Постыйноъ роботи не маю, тому що доглядаю за дитиною, а у садочок дитина не ходить. Зараз навіть на життя грошей дуже не вистачає і все що могла продати вже попродавала. Купляти необхідне вже ні за що, навіть на продукти вже не залишилось коштів, тому якщо ви маєте можливість допоможіть будь ласка чим зможете, я буду вдячна за кожну копійку яку зможете пожертвувати нам с дитиною в цей важкий час. Я маю картку приватбанку 5169360002662322 Калитка Тетяна. Благаю відгукніться заради Бога, не будьте байдужі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up