Скандальний футбол у Хмельницькому: “Агробізнес” уникнув поразки від “Миколаєва”

Скандальний футбол у Хмельницькому: “Агробізнес” уникнув поразки від “Миколаєва”
Легендарний у минулому український голкіпер Ілля Близнюк зараз є головним тренером "Миколаєва". Сьогодні він був центральною персоною на всьому стадіоні "Поділля". Матч він додивлявся із трибуни через вилучення. ФОТО ВІКТОРА ЗАРВАНСЬКОГО
  • У Хмельницький тимчасово повернулася перша ліга.
  • Матч “Агробізнес” - “Миколаїв” видався результативним та скандальним.
  • Гості були незадоволені роботою жіночої бригади арбітрів.

“Агробізнесу” після скандалу у Волочиську заборонили проводити матчі на свому стадіоні “Юність”. Тому свій сьогоднішній матч проти “Миколаєва” команда зіграла у Хмельницькому. Завдяки цьому до міста, хоч і тимчасово, повернулася перша ліга. 

Глядачів на стадіон не пускали. Хтось вилазив на паркан, щоб подивитися гру, а хтось споглядав за футболом із даху багатоповерхівки.

Відео дня

Перший тайм і вилучення Близнюка

Таке повернення видалося скандальним. Виною тому, на думку гостей, неякісна робота бригади арбітрів. В полі сьогодні працювала Анастасія Романюк з Івано-Франківська. Її асистентками були Марина Стрілецька та Олександра Ардашева. І саме рішення останньої розпочало скандальну частину цієї гри.

Але перед цим рахунок відкрив “Миколаїв”. Ексгравець хмельницького “Поділля” Охрончук (в команді його називають “Охрана”) класно перевів м’яч на правий фланг і сам побіг у штрафну. Там його навісною передачею знайшов партнер і “Охрана” точно пробив головою - 0:1.

А за декілька хвилин “Агробізнес” зрівняв. Захисник господарів, як здалося із трибуни і показав повтор трансляції, вибив м’яч в аут неподалік центральної лінії. Інше побачила Ардашева, яка показала аут на користь “Агробізнесу”. Швидке введення, перевід в центр і гол від Семенця, який виявився найспритнішим у штрафній суперника - точний удар з десяти метрів і 1:1.

Головний тренер “Миколаєва” ще до введення м’яча почав апелювати до арбітрів. А коли його команда пропустила. А коли це трапилося, вибіг на поле і дуже емоційно апелював спочатку до асистента, а тоді й до головного арбітра. Та рішення арбітрів від цього не змінилося. Натомість Ілля Близнюк побачив перед собою жовту картку і заспокоївся лише після слів арбітра “Я вас зараз взагалі вижену”.

І Романюк таки його вигнала. Через декілька хвилин відомий у минулому голкіпер, а зараз тренер “Миколаєва” відреагував на дії асистента словами “Ти там взагалі замерзла?”. Результат - друга жовта. Близнюк далі керував діями команди із трибуни. Та його підказки футболісти чули й наділа. Посприяли цьому відсутність вболівальників та “воротарський” голос Близнюка.

Та й взагалі, якщо порівнювати поведінку обох тренерів, то наставник гостей яскраво виділявся і був чи не найпомітнішою персоною на стадіоні. Його всі чули та бачили. Його партнер по цеху, з яким вони раніше “запалювали” на футбольних полях України, як футболісти, поводив себе в рази спокійніше. Олександр Чижевський зрідка щось підказував гравцям і чутно його було хіба після грубих помилок команди.

Другий тайм та порятунок "Агробізнесу"

Голи та вилучення тренера гостей - найцікавіше, що було таймі першому. В другому сценарій гри повторювався. Гра із малою кількістю моментів та перевагою “Миколаєва”. Інколи здавалося, що гостям потрібно перемагати і саме вони, а не “Агробізнес”, борються за призову трійку. 

Та “Агробізнес” потроху збільшував тиск на ворота суперника. В одній із атак гравець “Агробізнесу” надто довго возився із м’ячем у штрафній суперника. В результаті втрата і контратака 2 в 2, в якій Кравченко промчався повз опонентів і точно віддав на Яворського, який забивав вже в пусті ворота - 1:2. Автор голу, якого визнали кращим гравцем минулого туру (хет-трик у ворота “Металіста-1925”) побіг святкувати до кутового прапорця, біля якого саме розминалися запасні гравці господарів. А Близнюк кричав “Іди сюди”.

Після цього “Агробізнес” зрозумів, що може не просто втратити очки, а й взагалі програти. Він почав активніше атакувати і досить швидко міг зрівняти. Впродовж однієї атаки “Миколаїв рятували стійки воріт. Спочатку пробивав Курило, а згодом Петров.

Розв’язка настала уже в компенсований арбітром час. І тут не обійшлося без емоційної реакції від Близнюка та всієї його команди. Кравченко на рівному місці отримав травму на чужій половині поля та впав на газон. Він тримався за ногу, а його партнери кричали футболістам “Агробізнесу”, щоб ті вибили м’яч. Не зупинила гру і Романюк, яка й не зобов’язана була цього робити. Іншої думки були гості.

“Агробізнес” не зупинився і продовжив атаку. Дальній удар голкіпер відбив перед собою, Петров головою переправляє м’яч на Івана Когута і той з кількох метрів вражає відкритий кут воріт - 2:2. Далі були ще вилучення Кравченка за грубу гру та фінальний свисток. Нічия, яка не задовольнила жодну із команд.

Близнюк висловлює незадоволення роботою арбітрів. Фото Віктора Зарванського.

Тільки пролунав свисток, Близнюк помчався до Романюк. Він висловив все своє незадоволення її роботою та роботою її колег. Сказав, що вони вкрали у них три очки. Емоційними були вислови та дії гравців та персоналу “Миколаєва”. Було багато крику, нецензурних висловів та навіть ударів ногами по обгородженню, через яке футболісти виходять на поле.

Агробізнес - Миколаїв - 2:2

Голи: Семенець (23), Когут (90+) - Охрончук (20), Яворський (75)

Інтрига загострюється

Результати цього, 28-го туру, ще більше закрутили інтригу в боротьбі за призові місця. Відразу три команди мають порівну очок. Серед них і “Агробізнес”. Наступний свій матч команда зіграє на виїзді. А вже 11 серпня знову має зіграти у Хмельницькому.

Гортайте фото, дивіться поточну турнірну таблицю та календар двох останніх турів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Поіігу. Це ж футбол. Гра порєшал. Навіть зараз з використанням ВАР є великий простір для шахрайства. Що вже говорити про якісь Агробізнеси. І ніколи нічого не зміниться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up