Спортсмен із Городка пройшов перший відбір на європейський веломарафон

Спортсмен із Городка пройшов перший відбір на європейський веломарафон
Фото ілюстративне
  • Костянтину Омельчуку — 63 роки. 

  • Він провів понад 12 годин на велосипеді під дощем. 

  • Кілька разів хотів зупинитися, але бажання перемоги було сильнішим. 

  • А на фініші й взагалі хотілося померти. 

Минулої суботи, 15 квітня,  городоччанин Костянтин Омельчук успішно пройшов перший відбір на веломарафон Париж-Брест-Париж, що має відбутися у серпні цього року. Велолюбителі стартували о восьмій ранку з Хмельницького. 

Їхати довелося під дощем. Костянтин Омельчук за 12 годин 14 хвилин подолав 202 кілометри 700 метрів і це було, за словами велоспортсмена, дуже важко. Але він з честю проїхав усю дистанцію, повідомляють у Городоцькій міській раді

Фото Городоцької міської ради

Сам спортсмен зазначив. що шлях до фінішу був важким. Кілька разів у нього виникало бажання зійти з дистанції, а на фініші взагалі хотілось померти. Історію Костянтина розповідає місцеве видання Городок.City. 

Відео дня

Перший контрольний пункт був у селі Печеське (Хмельницька громада), другий — у селі Горбасів (Летичівська громада) і третій — у Літині.

— У Літині ми розвернулися і знову поїхали до Хмельницького. Фінішували там, де й стартували — біля будинку культури, що у мікрорайоні «Книжківці», — каже 63-річний городоччанин.

Він зізнається, що це були одні із найважчих змагань у його житті. 12 годин їзди під дощем, та ще із сильними поривами вітру.

— Це було не просто важко, а катастрофічно важко. Я промок «до нитки». Був весь у болоті, а під зубами, у прямому сенсі слова, був пісок, — говорить Омельчук. 

Фото Городок.City. 

Нині спортсмен готується до чергового етапу відбору на європейський веломарафон. Він відбудеться 29 квітня. Цього разу Омельчук хоче подолати 300 кілометрів за менш, ніж 20 годин.

Додамо, що потрапити на веломарафон Париж-Брест-Париж — це давня мрія Костянтина Омельчука. Та для того, щоб це зробити він має проїхати дистанцію у 200, 300, 400, 600 та 1 тисячу кілометрів. У Парижі ж буде 1 200 кілометрів за 90 годин. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up