У Хмельницькому покажуть витинанки Людмили Мазур

У Хмельницькому покажуть витинанки Людмили Мазур
У четвер, 27 вересня, Хмельницький обласний художній музей запрошує на відкриття виставки витинанок подільської художниці Людмили Мазур.

Вхід вільний.


Початок о 16:00.


Довідка
Людмила Мазур народилася у селі Сальниця Уланівського району Вінницької області 3 листопада 1947 року. Померла мисткиня після тривалої тяжкої хвороби у Києві 13 січня 2000 року. Похована у Хмельницькому, з яким було пов’язане все її життя.

Відео дня
>
У Одеському художньому училищі імені Грекова Людмила Мазур познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком Миколою Мазуром, нині заслуженим художником України. У 1968 році вони разом приїхали до Хмельницького. Тут вона народила двох дітей – сина Богдана, відомого скульптора, що нині мешкає у Києві, та доньку Оксану, яка також ступила на мистецьку стезю.


Трудовий і творчий шлях хмельничанки починався у дитячій художній школі, а останні роки вона обіймала посаду головного художника міста.


У витинанні Людмила Мазур розгледіла необмежені можливості для власної самореалізації.


Особливий вплив на формування творчого почерку мисткині мала характерна для Поділля одинарна, тобто асиметрична, витинанка. Людмила Мазур не лише осучаснила традиційний вид народної творчості, а й, зберігаючи його самобутність.


Твори Людмили Мазур зберігають у приватних та музейних колекціях України. Найбільший фонд має Хмельницький художній музей – 29 робіт.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up