Ампліфікатор у Хмельницькому запрацює на повну. Чому чекали 2 тижні?

Ампліфікатор у Хмельницькому запрацює на повну. Чому чекали 2 тижні?
  • Тести на коронавірус тепер робитимуть у Хмельницькому і не чекатимуть підтвердження з Києва.
  • Прилад область отримала ще 21 березня, але його не могли використовувати повноцінно.
  • Пояснюємо чому так.

З початком карантину щоразу, як хмельницькі лікарі запідозрювали у хворого COVID-19, вони зразки біоматеріалів та відправляли його до Києва. Лабораторне тестування ПЛР-тестами проводили лише в столиці. 

Вже 23 березня у Хмельницькій ОДА повідомили, що відтепер такі тести будуть проводити і в Хмельницькому. Сказали, що було придбано за сприяння спонсорів ампліфікатор і його вже освоюють працівники ДУ "Лабораторний центр МОЗ у Хмельницькій області", де його і встановили ще 21 березня.

Тестування все ж почали проводити і в Хмельницькому. Але все ж відправляли зразки і в Київ і Центрі громадського здоров'я. І лише після отримання підтвердження із столиці повідомляли про те, що виявили випадок інфікування коронавірусом або ж скасували підозру на захворювання.

Відео дня

Робили так через те, що прилад мав пройти верифікацію. Тобто, мали бути здійсненні певну кількість позитивних і негативних тестів водночас у Хмельницькому та Києві і вони мали співпасти. Раніше Олег Балашов (в.о. директора ДУ "Лабораторний центр МОЗ у Хмельницькій області) говорив, що таких тестів потрібно виконати 5 позитивних і 10 негативних. Зазначив він це під час онлайн-брифінгу оперативного штабу при ОДА.

Та повну верифікацію ампліфікатор пройшов після виконання більшої кількості тестів. Виконали 5 позитивних і 25 негативних. Про це йдеться у повідомленні Хмельницької ОДА від 2 квітня. Тому відтепер немає необхідності відправляти зразки в Київ і чекати результатів звідти. Робитимуть його у Хмельницькому і результат дізнаватимуться впродовж 4 годин. На це чекали два тижні після отримання ампліфікатора.

Читайте по темі: Хмельниччина отримала 31 комплект ПЛР-тестів для діагностики COVID-19. На скільки їх вистачить

Нагадаємо, на Хмельниччині підтверджено 10 випадків захворювання на коронавірус. Три із них виявили вчора, 2 квітня. Відомо, що двоє хворих із Хмельницького, ще один із Шепетівки. Що відомо про пацієнтів, інфікування в яких виявили раніше, читайте ТУТ,

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up