На Хмельниччині 7 хворих на COVID-19: що про них відомо

На Хмельниччині 7 хворих на COVID-19: що про них відомо
Ілюстративне фото
  • Кількість хворих зростає щодня.

  • Ми зібрали доступну інформацію про кожного з пацієнтів.

Кількість хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 досягла семи. Такими є дані Хмельницької ОДА на ранок 2 квітня. Про перший випадок повідомили тиждень тому, 27 березня, про останній — вчора, 1 квітня. Ми зібрали для вас всю відому інформацію про пацієнтів з Хмельниччини.

Першим хворим на COVID-19 була 29-річна дівчина з Хмельницького. Вона 15 березня поїхала у туристичну подорож до Європи. З групою осіб вона відвідала Австрію та Угорщину. Повернувшись до Хмельницького, ходила на роботу та контактувала з іншими людьми. Після того, як вона занедужала, її госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні. Вчора, 1 квітня, ПЛР-тестування на коронавірус дало негативний результат. За два дні дослідження повторять. Якщо результат знову буде негативним, її визнають здоровою та випишуть з лікарні.

Другим хворим був депутат Верховної Ради Володимир Ватрас. Про нього повідомили ввечері 28 березня. На той момент його ім’я було невідоме, проте пізніше його назвала депутат парламенту від «Слуги народу» Євгенія Кравчук. Саме до фракції цієї політичної сили й належить Володимир Ватрас. Відомо, що депутат за кордоном не був, проте перед появою симптомів хвороби був у Києві. Коли захворів, був на самоізоляції. Контактував лише з помічником та сім’єю. Дотепер Володимир Ватрас перебуває в інфекційній лікарні.

Відео дня

Про третього пацієнта повідомили зранку 31 березня. На той момент про нього було відомо лише те, що він з Волочиського району. Того ж дня в Хмельницькій ОДА повідомили, що йдеться про 63-річну жінку, яка нещодавно повернулася з Італії. Пацієнтку госпіталізували до інфекційної лікарні, де вона й перебуває зараз.

Ввечері того ж дня, 31 березня, Хмельницька ОДА відзвітувала про ще три випадки COVID-19. Жодних деталей не повідомили, відомо було лише те, що двох доставили в інфекційну лікарню, ще один перебував в одному з медзакладів на Хмельниччині.

Зранку 1 квітня з'ясувалося, що цей пацієнт перебуває у Шепетівській центральній районній лікарні. Його готували до перевезення в Хмельницьку інфекційну лікарню. Проте вирішили цього не робити, оскільки стан хворого погіршився і не дозволяв транспортування. Заступник голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька розповіла, що чоловіка перевезуть у Хмельницький, щойно це стане можливо.

Міський голова Шепетівки Михайло Полодюк розповів, що за останні кілька днів інфікований коронавірусом пацієнт контактував із понад 70 особами — мешканцями Шепетівки. Крім того, хворий відвідував церкву, був на роботі, спілкувався з рідними, близькими та друзями.

Того ж дня, 1 квітня, стала відомою особа іншого пацієнта. Це лікар військового шпиталю, який також працював реаніматологом в одній з лікарень міста. Його самопочуття погіршилося 30 березня, каретою «швидкої» його доставили до інфекційної лікарні, де він перебуває і зараз.

Ще один пацієнт з COVID-19 мешкає у Хмельницькому районі. Працював він у Хмельницькому. Його також доставили до інфекційної лікарні, там він перебуває і зараз. Про це повідомила речник міського штабу з протидії COVID-19 Ольга Саліпа.

Про сьомий випадок інфікування стало відомо з повідомлення Хмельницької ОДА вчора ввечері, 1 квітня. Там розповіли, що пацієнткою є жінка з Хмельницького. Сьогодні, 1 квітня, в Міністерстві оборони розповіли, що пацієнткою є лікарка військового шпиталю. Наприкінці березня у неї з’явилися симптоми ГРВІ, вона лікувалася амбулаторно. 1 квітня їй стало гірше, тому жінку доставили до інфекційної лікарні з діагнозом «Пневмонія». Того ж дня лабораторно підтвердили інфікування коронавірусом.

Важливу та цікаву інформація про поширення коронавірусу, нові карантинні заходи та події, пов’язані із COVID-19, дізнавайтеся з нашої окремої новини.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • Василий Лесков

    95 процентів людей правильно розуміють ситуацію і сидять в дома, дотримуючись правил довбаного карантину, а 5 процентів людей ходить по вулицях і
  • Світлана Іванова

    Який ковід
    У нащої влади у голові
    КОВІД 19
  • Юрчик Мурчик

    скоро на пасху нову партию запустять без карантина тогда будут тысячи потом сотни тысяч потом и информацию некому будет собирать
  • Lyda Domnich

    а то шо рак зідае це нормально і помирають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up