Близько 300 людей контактували з померлою від Covid-19 медпрацівницею - ОДА

Близько 300 людей контактували з померлою від Covid-19 медпрацівницею - ОДА
Фото ілюстративне
  • У списку вагітні, медпрацівники та випадкові попутники. 

  • Частину з них уже протестували. 

  • Інші знаходяться на самоізоляції та під наглядом сімейних лікарів.

10 квітня Хмельницький сколихнула новина про першу смерть від коронавірусу. Діагноз посмертно підтвердили у медпрацівниці пологового відділення районної лікарні, що розташована на Львівському шосе. Жінка працювала в медзакладі санітаркою. Згодом у неї діагностували бронхіт та поклали в стаціонар за місцем роботи. 

Під час лікування стан пацієнтки погіршився, її перевели до реанімації. 8 квітня серце жінки зупинилося. Вже після смерті у неї запідозрили коронавірус. В померлої відібрали біоматеріали та відправили їх до референс-лабораторії у Київ. 

10 квітня в Центрі громадського здоров’я підозру підтвердили. У працівників закладу та пацієнтів - відібрали аналізи. Вони показали негативний результат. 

Відео дня

Сьогодні, 13 квітня, під час брифінгу розповіли з ким контактувала жінка. Як з’ясувалося вона була не місцевою. Проживала у селі Осташки і щодня діставалася на роботу до міста попутним транспортом. Відповідно коло контактних осіб було велике. 

Тим часом жінку уже похоронили на місцевому кладовищі в Осташках. В ОДА повідомили, що процедуру поховання здійснювали згідно зі стандартами та рекомендаціями МОЗ.

Також, під час брифінгу, перший заступник голови ОДА повідомив деталі по випадку інфікування Covid-19 у жінки із Чемеровецької ЦРЛ. протягом 10 днів пацієнтка перебувала в лікарні з пневмонією. Після того, як в ОДА вирішили тестувати всіх хворих з таким діагнозом, дослідження провели і цій пацієнтці. Результати були позитивні. 

Нагадаємо, що наразі у області 23 випадки захворювання на коронавірусні інфекцію. 

Довідково: З початку пандемії у Хмельницькому проведено 538 ПЛР-досліджень. Мова йде і про підозри, і про контактних осіб. За минулу добу проведено 24 дослідження з підозрою на коронавірус. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (84)
  • Ганна Христоріз

    А що робити у випадку,коли у вас на роботі виявили коронавірус,але керівництво навіть не пропонує протестуватись?

    Ігор reply Ганна Христоріз

    міняти роботу
  • А то что 113 с Дубаи приехало и на пасху еще 200 тысяч едит... так будем болеть долго , а медики вымрут...
  • Ганна Дармограй

    Відпустіть цю жінку.Побажайте їй  Царства Небесного,і спокою,а рідним співчуття.Амінь.
  • Таня

    ТА ВОНИ ВЖЕ ВСІ САМІ ВИДАЛИ ВСЮ ПРАВДУ НА ЛЮДИ
    ЖІНЦІ БУЛО 73? ВОНА ЇЗДИЛА З СЕЛА НА ПОПУТКАХ З БРОНХІТОМ НА РОБОТУ І МИЛА ПІДЛОГУ ТАМ ДЕ ЛЕЖАТЬ ІНШІ ПАЦІЄНТИ?
    А ПОТІМ ЇЇ ПОКЛАЛИ ЛІКУВАТИСЬ ТАМ ВІД БРОНХІТУ?
    ТОБТО ЇЇ КОЛЕГИ НЕ БАЧИЛИ ЩО ВОНА ХВОРА ДЕЯКИЙ ЧАС? ЧИ БАЧИЛИ
    ДУМАЛИ ПРОНЕСЕ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up