Блокпости, нові хворі та закрите казначейство: головне з брифінгу заступника голови ОДА

Блокпости, нові хворі та закрите казначейство: головне з брифінгу заступника голови ОДА
Ілюстративне фото
  • На в’їздах до Хмельниччини встановлені чотири блокпости.

  • Роман Примуш розповів, за яких умов їх може побільшати.

  • Тим часом в області побільшало хворих на COVID-19.

На Хмельниччині кількість випадків COVID-19 досягла 608. Нові хворі додалися у містах Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів, а також у Кам’янець-Подільському районі — це відповідно 2, 1 та 1 новий пацієнт. Такі дані сьогодні, 18 червня, під час традиційного «коронавірусного» онлайн-брифінгу повідомив заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш. Таким чином станом на 17:00 у Хмельницькій області:

    • Відео дня

У Летичівському районі станом на сьогодні, 18 червня, є троє людей, хворих на COVID-19. Серед них останні двоє пацієнтів — працівники Летичівського управління Державної казначейської служби. Про це Роман Примуш розповів під час брифінгу. Обласне управління у зв’язку з цим вирішило припинити роботу установи, а всіх працівників відправити на 14-денну самоізоляцію. Двоє працівників установи, які хворі на COVID-19, лікуються амбулаторно.

Роман Примуш також розповів про особливості роботи блокпостів, встановлених на в’їздах до Хмельницької області. Розташовані блокпости на кордоні з Чернівецькою, Тернопільською та Вінницькою областями.

Блокпост на кордоні з Чернівецькою областю пропускає лише транзитний транспорт, що прямує через Хмельниччину в інший регіон. На блокпості також перевіряють, чи дотримуються у транзитних пасажирських автобусах карантинних обмежень. Йдеться про кількість пасажирів, яка не повинна перевищувати кількість сидячих місць. Якщо автобус прямує в регіон, де високий рівень захворюваності, допускається заповнення лише половини сидячих місць.

Блокпости на кордоні з Тернопільською та Вінницькою областями лише контролюють дотримання карантинних правил в пасажирських автобусах. Крім того, вибірково перевіряють приватний транспорт, а саме наявність у його пасажирів ознак респіраторних захворювань. Особливу увагу приділяють машинам, у яких номери не Хмельницької області.

Роман Примуш також розповів, що блокпости зараз встановлені на в’їзді у місто Нетішин. На в’їзд пропускають лише тих, хто живе або працює у Нетішині. Місто розташоване на кордоні з Рівненською областю, тому один із блокпостів фактично контролює в’їзд із сусіднього регіону на Хмельниччину.

— Ми зараз розглядаємо різні варіанти розвитку подій та реагування на них. Поки що питання встановлення додаткових блокпостів не розглядається. У випадку, якщо буде зростання захворюваності у тій чи іншій області, будемо аналізувати, вже проводимо такий аналіз, в якому саме районі локалізоване захворювання. Якщо цей район буде наближений до Хмельницької області і дійсно буде загроза перенесення захворювання, звичайно, ми будемо встановлювати додаткові карантинні пости. Але поки що такої потреби ми не бачимо, — сказав під час брифінгу Роман Примуш.

Кількість хворих на COVID-19 у сусідніх з Хмельниччиною областях станом на ранок сьогодні, 18 червня:

На той же момент у Хмельницькій області було 113 хворих.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Антон Светличный

    Це вже через політіку,а не вірус.
  • Сергий Дворницкий

    Дебилизм продолжается ,те пять лет Армия мова вира ,а те на другом издиваются над народом
  • Денич

    Ті хто кричать "сколько можна" - кричати не поможе, треб дотримуватися дистанцій і заставляти інших, тоді карантин припиниться. А злобним ігнором тільки затянеться
  • Люба Боричко

    І то правда. ,нащо?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up