Частина хмельничан хворих на коронавірус лікується за свій кошт. Чому?

Частина хмельничан хворих на коронавірус лікується за свій кошт. Чому?
Фото ілюстративне
  • МОЗ анонсувало лікування COVID-19 за кошти держави.
  • Однак, є певні нюанси.
  • Кому доведеться платити за лікування самому?

Коронавірус - підтип ГРВІ, який до цього часу залишається досконало невивченим. У світі поки не існує вакцини від цієї хвороби. У кожного пацієнта перебіг COVID-19 - різний. Частина людей може навіть не знати, що інфікована. У 80% пацієнтів COVID-19 проходить у легкій формі. Таких пацієнтів МОЗ України вирішило не госпіталізовувати. Їх лікують вдома амбулаторно, під наглядом сімейного лікаря. 

Наразі в Україні, за даними Центру громадського здоров’я, таких пацієнтів - 824. У Хмельницькому та області також є 4 інфікованих, які перебувають на домашньому лікуванні. За чий кошт здійснюється їхнє лікування розповіли на черговому брифінгу в ОДА. 

  • Відео дня
    /li>

Для амбулаторних хворих, за словами Оксани Ситницької, безкоштовно здійснюють лише ПЛР-дослідження на ампліфікаторі. Це стосується первинних і подальших контрольних тестів. 

Від появи першої хворої на COVID-19 лабораторний центр провів - 279 ПЛР-досліджень. За словами, Оксани Ситницької, на це було витрачено лише один комплект ПЛР-тестів, які надійшли на Хмельниччину. Наразі лабораторному центрі залишається ще 30 таких комплектів. 

Тестуватимуть хворих на пневмонію

Наразі, за словами посадовиці, тестування проводять усім пацієнтам із підозрою на COVID-19 та частково пацієнтам з пневмоніями. Особливу увагу приділяють тестуванню медиків. На сьогодні серед персоналу лікарень було проведено 135 досліджень. 

Незабаром список пацієнтів, які підлягатимуть тестуванню на COVID-19 розширять. За словами Оксани Ситницької, в ОДА для цього уже готують необхідні дозвільні папери.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрій Марцінкевич

    Вибрали владу на свою голову.  Зеклопи одним словом

    IGOR reply Юрій Марцінкевич

    Власть жесть, но не нужно делать вид, что 8 месяцев назад было лучше и вдруг резко ЗЕ сдвинул ось Земли...  Был точно такой же трэш и будет дальше, при ЛЮБОЙ власти... Потому, что в нищете, отсутствие элементарных прав и гарантий, виноваты только люди... У нас никто не сможет отстоять свои права, высказать протест, устроить забастовку (как например Ryanair, когда по всей Европе рейсы отменили из-за того, что бортпроводники и пилоты просто говорили, что они не полетят, и им пошли навстречу и улучшили условия, они выкинули как псов с волчьим билетом, как бы было у нас). Если кто-то решил людьми попользоваться, и вывел их в своих целях (бюджетников, сотрудников своего предприятия, даже если присоединились к этому небезразличные наивняки) - то да, чётко прослеживается гражданская активность. но в итоге от этого всего выигрывает только инициатор. Поэтому нужно винить не Зе/Порошенко/Януковича/Кучму, а своё отражение в зеркале...

    валентина reply IGOR

    Правильно, потому что земли все чьи???Маркиза Карабаса, а поля чьи ,кому пренадлежат ?-  маркиза Карабаса, а леса все чьи - маркиза Карабаса , а хлеба все чьи - маркиза Карабаса Все изумлены громадностью состояния господина Маркиза Карабаса

    А для людей ети господа Маркизы Карабасы что сделали??Землю забрали и отправили в город забирать майовые паи у городских людей??Столкнулись людей?? А потом заганяли етих бедных людей на забастовки под обласну  раду отстаивать интересы  крупного бизнеса, который по кведам числится как малый бизнес, притом по кведу, а некведаам !!!И отчисления от таких маркизов карабасов идут не в пенсионый фонд, а в свой СОБСТВЕНЫЙПЕНСИОНЫЙ ФОНД - СВОЙ БЛАГОДИЙНЫЙ ФОНД
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево Від читача 12:22 Як Обрати Найкраще Місце Для Своєї Посмішки? 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up