Чи потрібно дітям носити маски? Пояснення ВООЗ

Чи потрібно дітям носити маски? Пояснення ВООЗ
zaxid.net
  • Нині маска стала невід'ємним атрибутом в громадських місцях.
  • Водночас у батьків виникає багато питань щодо того, чи є носіння масок обов'язковим для дітей.

З урахуванням наявних фактичних даних про захворюваність COVID-19 і передачу інфекції серед дітей, а також психосоціальні потреби і особливості розвитку дітей різного віку, ВООЗ і UNICEF Ukraine рекомендують наступне:

Діти до 5 років не повинні носити маски

Рекомендація сформульована виходячи з міркувань безпеки, з урахуванням загальних інтересів дитини, а також здатності дітей правильно носити маску без допомоги дорослих.

Відео дня

Носити маску під наглядом батьків таким дітям рекомендовано у випадку, коли дитина контактує чи контактувала з людиною, що має підтверджений COVID-19.

Діти від 6 до 11 років

У цьому випадку про необхідність використання масок приймається з урахуванням таких критеріїв:

  • чи відбувається в районі проживання дитини широкомасштабна передача інфекції;
  •  чи здатна дитина безпечно і правильно користуватися маскою;
  •  чи доступні маски, а також чи є можливість їх прання та заміни в певних умовах;
  •  чи є можливість належного контролю з боку дорослих з надягання, зняття і безпечного використання масок;
  • які наслідки можуть бути від використання маски на навчання та психосоціальний розвиток дитини.

Діти старші 12 років

Їм рекомендовано носити маски в однакових умовах з дорослими. 

А ось використання масок дітьми з особливостями розвитку чи інвалідністю не повинне бути обов'язковим, у таких випадках рішення приймається виходячи з індивідуальної оцінки конкретних обставин батьками, вихователями або медичним працівником.

Які маски носити

Здоровим дітям рекомендовано носити тканинні маски. Маски мають бути правильного розміру, закривати рот, ніс і підборіддя дитини.

Дітям, що мають захворювання чи фізіологічні стани, які пригнічують імунну систему, рекомендовано носити медичні маски за вказівкою медпрацівника.

Де носити маску

Кожна дитина з симптомами, які схожі на COVID-19, повинна носити медичну маску, якщо на те немає медичних заборон.  

Під час занять спортом дітям не рекомендується використовувати маски, щоб уникнути утрудненого дихання. 

Читайте також: Коли школи в Україні можуть знову закрити на карантин – прогноз епідеміолога
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up