Коли школи в Україні можуть знову закрити на карантин – прогноз епідеміолога

Коли школи в Україні можуть знову закрити на карантин – прогноз епідеміолога
Фото ілюстративне
  • Показники коронавірусу в Україні прогнозовані, кажуть епідеміологи.
  • Фахівці переконані, що уже в кінці вересня та у жовтні ситуація з хворими може загостритися.

Щодня в Україні виявляють нових хворих на коронавірус. І їх кількість щораз б'є нові рекорди. Восени ситуація в країні лише погіршиться. Про це розповів лікар-епідеміолог, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Андрій Александрін в інтерв'ю виданню "Обозреватель"

Він переконує, що показники коронавірусу в Україні прогнозовані, адже у нас йде системне наростання першої хвилі.

  • "Крім того, у нас не працюють на запобігання поширенню COVID-19 - не працюють з контактними, не проводять епідеміологічних розслідувань в осередках, які не відправляють конкретних контактних людей на самоізоляцію або не тестується їх. Це і позначається", — зауважив епідеміолог.

Александрін підкреслив, що далі ситуація буде погіршуватися, і особливо це буде відчутно в кінці жовтня. Також епідеміолог вважає, що вже через місяць школи в країні масово закриватимуть на карантин.

Відео дня
  • "1 вересня діти пішли в школу. Дитяче населення не є групою ризику, але воно є рушійною силою розвитку гострих респіраторних захворювань. Коли у нас буде накладатися одне на інше, це буде погіршувати ситуацію... Коли 1 вересня всі масово пішли в школу, в кінці вересня або в середині жовтня всі школи масово закриють", — сказав він. 

Коли на вашу думку можуть закрити навчальні заклади на карантин? 

Нагадаємо, через виявлення випадків коронавірусу на дистанційну форму навчання у Хмельницькому уже перевели учнів десятих класів Хмельницького ліцею ІІ-ІІІ степенів та школи №27 імені Дмитра Іваха. Також через підтверджені випадки коронавірусу повністю зупинили навчальний процес у Летичівському навчально-виховному комплексі №1, у Глушковецькій гімназії Ярмолинецького району. 

Читайте також: У хмельницькій прикордонній академії 10 хворих на COVID-19: що відомо

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (53)
  • Andrey Demedes

    Новини Хмельницького на vsim.ua Закрывайте комментарии с новостями про ковид, а то у народа сразу начинается осеннее обострение, а в Скарженцы шас не положат без отрицательного теста
  • Ірина Кізюн

    А хто ж має їх вдома навчати??? З такою програмою можна через пару годин бути на дурці!!!!
    Вибори значить можна проводити...бари, ресторани відкриті...а школу закриваєм.....слів бракує

    Дмитро reply Ірина Кізюн

    Дети подхватили коронавирус в школе, пришли домой и заразили им родителей. Родители с детьми поехали в гости к родственникам или к бабушкам и дедушкам.

    Ірина Кізюн reply Ірина Кізюн

    Наталія Марцін це такий маразм....злість бере...

    Наталія Марцін reply Ірина Кізюн

    Ірина Кізюн , то батькам можна ходити на роботу і потрібно, а дітям не можна ходити, хай вчаться в дома

    Наталія Марцін reply Ірина Кізюн

    Ірина Кізюн
  • Галкіна

    Нашо ті школи забивати голову невдалими віршами нагуляних дітей таку єрунду лише під сто грам читати на пенсії
  • Алочка Воловець

    КРАЩЕ КАРАНТИН ПОКА КОВІД ЙЕ

    Адмін Адмін reply Алочка Воловець

    Так він назавжди вже, ковід вже ніколи нікуди не дінеться. Все життя сидіти на карантині?

    Карслон reply Адмін Адмін

    Чого це все життя? Чума ж не все життя є.Це допоки всіх нас не вакцинують,щоб сформувався імунітет

    Адмін Адмін reply Карслон

    Від грипу нема імунітету. Від ковід напевно теж, якщо люди хворіють декілька раз. Чума і ковід - це різні речі. Вакцина - не факт що вона буде і якщо буде не раніше наступного літа. Знову весь рік на карантині?

    Тамара reply Адмін Адмін

    Шановна, імунітет формується після кожного  кожного вірусу, щоб ви знали, просто питання , чи на довго він формується,а боліють повторно, бо слабка імунна система після будь якої хвороби.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up