Свята це час для застілля. Коли на столі стоять різні страви, важко втриматися та не з'їсти зайвого. Дехто з нас завбачливо готує свій організм до "бенкету" та вживає перед ним ферментні препарати. Але чи варто це робити?
Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила, чи корисно вживати такі препарати. Про це вона написала на своїй офіційній сторінці у Facebook.
Як зазначає Супрун, кілька таблеток до важкого застілля не врятують людину від переїдання. Вона вказує на те, що організм людини містить природні ферменти, які допомагають розщеплювати їжу - амілаза, протеаза та ліпаза. А використовувати препарати, які містять ферменти, щоб більше з’їсти не варто, оскільки сучасна медицина не має достатньо доказів щодо їх безпечності та ефективності.
Супрун наголошує, що призначати ферментні ліки повинен лікар, після здачі необхідних аналізів пацієнтом. А от самому пити таблетки скільки хочеться – не варто.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.