Чим не слід запивати ліки - пояснення МОЗ

Чим не слід запивати ліки - пояснення МОЗ
Еспресо.TV
  • Якщо ви запиваєте ліки соком, кавою чи компотом, то знайте, що робити цього не слід.
  • Якщо немає води, можна запивати пігулку ледь теплим чаєм.
  • Які ще продукти "табу" для запивання пігулок, читайте далі.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, чим не можна запивати ліки. 

"Недотримання інструкції застосування призведе до того, що ліки будуть недієвими або ж завдадуть шкоди", - пише вона на своїй сторінці у Facebook.

Як приймати ліки:

Відео дня
  • Вода — безпрограшний варіант. Краще випийте повну склянку. Це покращить засвоєння ліків.
  • Якщо на ліках написано "вживати під час прийому їжі", то випити їх потрібно із їжею або протягом 30 хвилин після.
  • Написано "натщесерце", отже, не можна їсти принаймні дві години до прийому ліків і півгодини після.
  • Якщо потрібно випити ліки негайно, а води немає, можна запивати пігулки ледь теплим чаєм.
  • Не запивайте ліки газованими напоями! Ліки мають якомога менше бути в кислому середовищі, а газовані напої містять кислоту.
  • Кавою ліки запивати не варто. Хоча суворої заборони немає, але кофеїн може взаємодіяти із низкою препаратів, а їхнє одночасне споживання може призвести до того, що в крові буде забагато і кофеїну, і ліків.
  • Молоко пити теж не варто. Молочні продукти можуть стати на заваді засвоєнню ліків. Якщо ви приймаєте антибіотики, вживайте молочні продукти щонайменше після двох годин після ліків.
  • Якщо ви приймаєте ліки й ласуєте фруктами, перевірте їхню сумісність. До слова, грейпфрути і ще низка фруктів впливають на біодоступність деяких ліків, що може викликати побічні ефекти. 
  • Ліки і алкоголь -  тут є багато нюансів. Але пам'ятайте, що запивати ліки алкоголем не слід. 

"У будь-якому разі уважно читайте інструкцію до ліків і чітко її дотримуйтеся", - підсумувла Супрун.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево 10:35 Готуємося до Великодня: де купити смачні паски та інші частування для святкового столу 10:20 У Маліївцях відкрили туристичний сезон 2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up