Чому в Хмельницькому різко зросла кількість випадків COVID-19: версія Симчишина

Чому в Хмельницькому різко зросла кількість випадків COVID-19: версія Симчишина
  • Більшість виявлених у місті хворих поки є активними.
  • Чимало із них виявили в останні дні.
  • Чому так, розповів мер під час онлайн-брифінгу.

У Хмельницькому із початку карантину виявили 159 випадків COVID-19. Більша частина із них ще хворіють. Активними є 73 випадки:

  • 25 - стаціонарне лікування (інфекційна лікарня)
  • 48 - амбулаторне лікування (вдома)

Такі дані під час онлайн-брифінгу сьогодні, 6 серпня (12:00), журналістам озвучив міський голова Олександр Симчишин.

Більшість із активних випадків виявили в останні дні. До прикладу, за останню добу таких зафіксували 13. А з початку тижня 31, тобто п’яту частину від усіх виявлених в місті з початку карантину. Серед нових багато працівників ОДА.

Відео дня

Свою версію різкого зростання кількості підтверджених випадків озвучив Олександр Симчишин. Він вважає, що основна причина - значне збільшення кількості тестувань. Для аргументації навів цифри для порівняння по тижнях.

Так, за останній тиждень в місті було зроблено 676 ПЛР-тестів:

  • 542 - лабораторний центр
  • 134 - перинатальний центр

В попередні тижні цифра була значно меншою: 228, 221, 105, 180 та 141. Всього в місті вже зроблено 2 900 тестів. В області - 19 236. 

Також в місті роблять тести у приватних лабораторіях. Проте загальна їх кількість не обліковується. Додаються лише позитивні. Всього таких нараховується вже 16.

За словами мера, однією з причин кількості тестів є сезон відпусток. Так, люди більше їдуть за кордон. Роблять вони тести перед від’їздом та після прибуття. Більшість результатів негативні. Та є й такі, які повертаються із COVID-19. “Привезли” хворобу із відпочинку в Чорногорії, Хорватії. Є навіть випадок в хмельничанина, який повернувся із Росії. Та він не пов’язаний із відпочинком.

Прокоментував мер і чутки про те, що зростання кількості хворих напряму пов’язане із проведенням в місті масових заходів. Таку теорію він заперечив, сказавши, що і без масових заходів щодня на пляжах міста, області та й України загалом зараз можна побачити людей більше, ніж на “Івана Купала”.

Читайте також: Добовий антирекорд. В Україні виявили ще 1 318 нових хворих з COVID-19

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (73)
  • Галина Шаповалова

    Скільки безграмотних коментів від тих,хто не вірить у коронавірус.Дійсно-розумна людина такого не напише.
  • Светлана Шеренкова

    Більше тестувань  - більше захворівших !
  • Вова Кольков

    Не  померли  від  чирнобиля  і  це. Невізме
  • Рита Титаренко

    А, навіщо ці маски, якщо, люди не вміють,чи, не хочуть вміти їх носити? Наділи на підборіддя, чи, рота, і все! Основний орган дихання- ніс! Але, у більшості він над маскою! То, зовсім не носіть! А, то, носять, так, аби, рахувалося! Якщо, є ця зараза , короновірус, а він - є, не сумнівайтеся, то робіть висновки! Надягайте правильно маску ,особливо, в громадському транспорті! Не думаєте про себе, подумайте про людей! Сховайте свої носи під маску! Не будьте дурнями, чи, просто, недолугими людьми! Вибачте за різкість, але, дістала ця неповага один до одного!

    Ігор reply Рита Титаренко

    исследование, проведенное недавно корейскими учеными. Протестировав два типа масок, одноразовые хирургические и многоразовые хлопковые, ученые доказали, что они неэффективны в предотвращении распространения SARS-CoV-2

    Ігор reply Рита Титаренко

    Уильям Кивил, профессор здравоохранения из Университета Саутгемптона, считает, что призыв носить маски в общественных местах — это признак того, что правительства пытаются предпринять хоть какие-то действия, чтобы сдержать пандемию, даже если эти меры бесполезны и растрачивают ценные ресурсы.

    Ігор reply Рита Титаренко

    У нас маска захищає не від короновірусу, а від штрафу. Та й від цього вірусу вона не така вже й ефективна, не панацея.

    Коля reply Рита Титаренко

    Ефекту від маски ноль, головою трохи думайте
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up