Cтоячі у транспорті та обов’язкові QR-коди. Змінили правила карантину в Україні

Cтоячі у транспорті та обов’язкові QR-коди. Змінили правила карантину в Україні
Ілюстративне фото
  • Сертифікати про вакцинацію або альтернативні документи стануть обов’язковими ще й у «жовтій» зоні.

  • Для відвідування закладів вакциновані громадяни повинні будуть надавати для сканування QR-код з «Дії».

  • Що ще зміниться?

Кабінет міністрів оновив правила карантину в Україні. Про це на своєму сайті повідомляє Міністерство охорони здоров’я. Нові норми набудуть чинності у понеділок, 6 грудня. Розповідаємо детальніше про зміни.

«Зелена» зона

Буде дозволено брати стоячих пасажирів у міському та внутрішньообласному транспорті в кількості до 50% стоячих місць. Розглянемо це на прикладі тролейбуса «Богдан Т70117», яких у Хмельницькому понад 30. Його технічні характеристики передбачають 34 місця для сидіння та 71 для стояння. Таким чином у тролейбусах цієї моделі можна буде перевозити 34 + 35 (округлення до меншого) пасажирів, тобто разом 69.

«Жовта» зона

Для цього режиму також послаблять обмеження у транспорті — так само, як і для «зеленої» зони. Тим часом будуть посилені обмеження для невакцинованих. Згідно зі змінами, громадянам, старшим за 18 років, потрібно мати один із цих документів:

Відео дня

Для людей, які у «жовтій» зоні не мають одного з перелічених документів, буде заборонено:

Крім того, для роботи у «жовтій» зоні працівники закладів освіти повинні будуть отримати хоча б одне щеплення.

«Червона» зона

У «червоній» зоні громадяни повинні будуть мати один з таких документів:

Для тих, хто таких документів не матиме, буде заборонено:

Для відвідування громадських закладів потрібно буде надавати для зчитування QR-код сертифікату про вакцинацію. Зчитування відбуватиметься через додаток «Дія» працівника закладу. Нагадаємо, що лікарі не видають паперові сертифікати з QR-кодом, тому відвідувачі повинні будуть мати встановлений додаток «Дія» або роздрукований з «Дії» сертифікат. За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, відомство працює над поступовим впровадженням QR-кодів на паперових документах.

Щодо карантинних норм у «помаранчевій» зоні зазначено, що для неї місцеві органи влади зможуть запроваджувати додаткові обмеження. Тобто цей режим загалом відповідатиме «жовтій» зоні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Бетлій Сергій

    А після 2-і вакцини де отримувати нові кнопочні смартфони які підтримують Дію і поможуть пенсіонерам отримати 1 гривень на спортзал. А і ці смартфони ще мають мати інтернет у селах.
  • Любов Сердунич

    ГЕ-НО-ЦИД!..
  • Serhiy Bilyi

    І ще одне!
    Не факт що після вакцинації в тебе не з'явиться куча нових болячок через ці вакцини! і не факт, що ти можеш навіть КІНЦІВКИ ВІДКИНУТИ в кінцевому результаті!
    З чого випливає резону  вакцинуватися обов'язково я не бачу! І заставляти мене вони не мають ніякого права! І обмежувати мене у вільному переміщенні і відвідуванні любого закладу, теж не мають права!
  • Serhiy Bilyi

    Жах і ганьба! Яка різниця вакцинований ти чи ні?! Вакцина тебе все одно не захищає на 100%, а всього лиш легше перенесення хвороби!!! То який смисл робити ці обмеження?????????

keyboard_arrow_up