QR-код у «Дії» та посилення обмежень для невакцинованих: нові правила карантину в Україні

QR-код у «Дії» та посилення обмежень для невакцинованих: нові правила карантину в Україні
Ілюстративне фото
  • Аби підтвердити вакцинацію, потрібно буде пред'явити QR-код у додатку «Дія».

  • «Жовті» сертифікати діятимуть лише 30 днів.

В Україні вчергове змінять карантинні обмеження, посиливши їх для невакцинованих громадян. Про це з посиланням на засідання уряду повідомляє «Українська правда».

Як зазначається, змінять норми щодо «жовтої» зони. У ній громадські заклади, заклади культури та громадського харчування, спортзали тощо повинні вимагати від відвідувачів:

  • Відео дня
    /li>

Це ж саме стосується і працівників таких закладів. Раніше власники могли цього не дотримуватися, натомість контролюючи кількість відвідувачів.

Крім того, контроль сертифікатів про вакцинацію буде відбуватися шляхом сканування QR-коду в додатку «Дія». Наприклад, якщо громадянин хоче відвідати заклад громадського харчування, він повинен мати сертифікат про вакцинацію у додатку «Дія», QR-код якого повинен відсканувати працівник закладу через свій додаток «Дія». Без зчитування сертифікат не вважатиметься перевіреним.

Альтернативою цьому є надання результату тестування або довідки про одужання. Як мають діяти вакциновані громадяни, які не мають смартфона або які мають технічні проблеми з додатком «Дія», не зазначається. У разі відсутності у відвідувачів або працівників закладів необхідних документів власнику загрожуватиме штраф на суму від 34 до 170 тисяч гривень.

Також в уряді планують скоротити термін дії «жовтого» сертифікату (про вакцинацію однією дозою) зі 120 до 30 днів. Додамо також, що у зв’язку з покращенням епідемічної ситуації Хмельниччина може перейти до «помаранчевої» або «жовтої» зони карантину.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (196)
  • maks k

    Новачка срочно в отставку!!!
  • Читач58

    Звичайно не потрібно вакцинуватися,це ж Європа безтолкова,що вакцинується масово,а не ми
  • Svetlana Solonina

    Читаю коментарі. Такі всі герої в інтернеті. Ви б так проти підвищення тарифів протестували, проти низьких зарплат. Всі раптом стали вірусологами, інфекціоністами і взагалі профі в усіх сферах. А насправді пишете анонімно і безграмотно. Смішно.

    Lena Selezneva reply Svetlana Solonina

    как бы кто не писал,но всегда находится капля переполнившая чашу. Скоро будут вам рассказывать какое количество детей рожать и когда с мужем в койку лечь . А вы будете дальше утверждать.что это для блага нации
    Это еще смешнее
  • Ольга Повелій

    Зараз хворієм всією сім’єю я чоловік і син 19 років ми з чоловіком вакцинувались влітку коронаваком син ні так от що хочу сказати син переносить хворобу дуже легко лише два дні була температура 38,5 і все більше жодних симптомів а ми з чоловіком переносим дуже важко температура сильний кашель ломота в тілі в мене ще сильне печіння шкіри вся ротова порожнина в язвах тому твердо вирішила більше ніякої вакцини як показала практика толку від неї нуль

    Читач62 reply Ольга Повелій

    Просто в  сина організм молодий, імунітет хороший, тому спротив хворобі такий. А вакцина вбиває імунітет, не знсю чи це правда, але більшість так говорить.

    Вал Кап reply Ольга Повелій

    Язвы во рту при вирусе коксаки. Может два вируса подхватили?

    Читач78 reply Ольга Повелій

    Дело ваше, само собой. А у нас недавно болел ребенок (подтверждено ПЦР), так остальные в семье и не чихнули, в т. ч. бабушка с дедушкой 80 лет. Все, кроме детей, привиты в конце лета. А в прошлом году близкий родственник умер без прививки.

keyboard_arrow_up