Де в Хмельницькому працюють найпопулярніші педіатри. Рейтинг

Де в Хмельницькому працюють найпопулярніші педіатри. Рейтинг
  • Понад 40 тисяч хмельничан уклали декларації із педіатрами. 
  • Підготували для вас рейтинг медиків, яким найбільше довіряють здоров’я дітей.
  • Дивіться, хто в списку кращих.

Укладати декларації з сімейними лікарями, терапевтами й педіатрами українці почали 3 роки тому. Таким чином за кожним медиком фіксується пацієнт, якому він має надавати первинну медичну допомогу. В кожного лікаря є свій ліміт: для терапевта - це 2 000 людей, для сімейного лікаря - 1 800, для педіатра - 900. 

Чимало лікарів мають пацієнтів більше норми. Як пояснювала головна лікарка ЦПМСД №1 Валентина Гесаль, це дозволено. Однак кожна “понаднормова” людина - це для медиків мінус із зарплатні.

За даними з сайту Національної служби здоров’я України, станом на 18 листопада, із лікарями хмельницьких медзакладів укладено 267 830 декларацій. З них 44 146 - із педіатрами. Вони обслуговують дітей від 0 до 18 років. 

Відео дня

Журналістка vsim.ua підготувала рейтинг найпопулярніших педіатрів у Хмельницькому. Для цього оглянула кількість заключених декларацій із кожним. Дані про це розміщені в аналітичних дашбордах НСЗУ.

Надають первинну медичну допомогу в приватних лікарнях, а також в ЦПМСД №1 та №2. Саме в останніх працюють медики, яким найбільше довіряють хмельничани. Нагадаємо, що до центрів первинної медико-санітарної допомоги входять амбулаторії, що розташовані по всьому місту.

Рейтинги складені за кожним ЦПМСД окремо. До них увійшли по 10 педіатрів, які мають найбільше укладених декларацій з пацієнтами. Майже всі вони обслуговують дітей понад ліміт.

Найбільше хмельничан уклали декларацій із педіатром Тетяною Михайловою. Вона працює в центрі первинної медико-санітарної допомоги №1. Приймає в амбулаторії на Молодіжній, 9. Серед її пацієнтів - 1 043 дитини. 

В центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 найбільше укладених договорів з пацієнтами має педіатр Ірина Вікнянська. Медик працює в амбулаторії на Залізняка, 34/1. Загалом вона обслуговує 992 дитини.

В інфографіці, що нижче, розміщена детальніша інформація. А саме - кількість декларацій, адреса прийому кожного лікаря та кількість пацієнтів за віком. 

Залишайте в коментарях свої думки про педіатра, з яким маєте укладену декларацію.

Читайте також:

“Син не може спати”. Хмельницький педіатр розповів про вірус, що “гуляє” серед дітей

Дитячий хірург з Хмельницького бачив, як помирають новонароджені. Відверті лікарські історії

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (59)
  • Лілія Лизун

    Порекомендуйте сімейного лікаря чи терапевта в 2 поліклініці
  • Читач70

    Азарянський то дійсно лікар від бога. Вже багато років він працює у нашій амбулаторії , і більшість мам прагнуть, аби їх діти потрапляли до цього лікаря, навіть після консультації у інших .
  • Читач70

    ВСІМка, котики, ви як завжди відстаєте від потяга))
    Дуже гарно малювали інфографіку, але не в курсі, що вулиця Курчатова вже місяць як перейменована у вулицю Шухевича.
  • Читач06

    після авторизації стаття все одно не доступна

keyboard_arrow_up