Дефіцит кадрів в інфекційній та "ізоляція" військового гуртожитку: про що говорили на черговому брифінгу в ОДА

Дефіцит кадрів в інфекційній та "ізоляція" військового гуртожитку: про що говорили на черговому брифінгу в ОДА
Фото ХОДА
  • У Хмельницькому перевіряють на COVID-19 цілий гуртожиток.

  • Лікарям з інфекційної заплатять набагато менше, ніж всі думали.

  • А деякі планові операції перенесуть на кілька місяців.

  • Детально про це та багато іншого про коронавірус на Хмельниччині, читайте в матеріалі на нашому сайті.

Із 27 березня в Україні запровадили надзвичайну ситуацію. Відтоді на Хмельниччині запрацював обласний штаб з ліквідації НС. До нього увійшли представники медичних, державних, правоохоронних органів, співробітники інших силових структур та ДСНС. Щодня в Хмельницькій обласній державній адміністрації проводять онлайн-брифінги. На них посадовці інформують про ситуацію з COVID-19 в області.  

Наразі, за повідомленням ОДА, на Хмельниччині підтверджено 154 випадки зараження коронавірусом. Із них 14 - діти та 18 - медичні працівники. Також станом на сьогодні, 7 травня, одужало 43 особи, померло - 7. Сьогодні додалося 11 нових випадків: 8 - по Нетішину (двоє працівники ХАЕС), 2 - у Хмельницькому та 1 особа з Кам’янця-Подільського. Про це розповів заступник голови ОДА Роман Примуш під час чергового брифінгу, який відбувся сьогодні, 7 травня. 

На брифінгу посадовець відповів на ряд важливих питань пов’язаних із поширенням COVID-19 на Хмельниччині. Зокрема розповів про кадрові питання в інфекційній лікарні, ізоляцію одного з місцевих гуртожитків та виплати медикам.

Відео дня

Дефіцит кадрів в інфекційній лікарні

Роман Примуш зазначив, що наразі в інфекційній лікарні не вистачає 16 медпрацівників. Мова йде про дефіцит кадрів серед медсестер та санітарок. Лікарів поки вистачає. Є вони і в резерві, тобто знаходяться на обліку в Центрі зайнятості. Проблема в тому, що на роботу в опорну лікарню, вони не хочуть.

Про планові операції та ПЛР-тестування

В Україні частково дозволили проводити планові операції та інші медичні заходи. Про це повідомили у постанові № 255. Однак цією ж постановою зазначили обов’язкову умову. Перед кожною такою операцією пацієнтам проводитимуть ПЛР-тестування на коронавірус. Роман Примуш пояснив, як таке нововведення діятиме у Хмельницькому та області.

Про 300% для медиків, які борються з COVID-19

Українським медикам ще наприкінці березня пообіцяли заплатити 300% окладу за роботу з пацієнтами, хворими на COVID-19. Однак мова не про три зарплати, а про відшкодування за фактично відпрацьований час біля хворого. Тобто про значні доплати не йдеться. 

Доплати отримають також медики, з районних лікарень. які працювали з хворими на коронавірус до постановки їм діагнозу. 

“Ізоляція” військового гуртожитку

Серед містян активно поширюють інформацію про випадки захворювання на коронавірус в одному із військових гуртожитків Хмельницького. Під час брифінгу Роман Примуш спростував ці чутки. Він зазначив, що в гуртожитку дійсно проводиться перевірка, але хворих там наразі немає. 

Роман Примуш додав, що наразі лабораторний центр та епідеміологи активно відпрацьовують Кам’янець-Подільський район. Адже у чоловіка, якого госпіталізували до інфекційної напередодні, досить велике коло контактних осіб. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олекса Шумейко

    В Україні де-факто введенний надзвичайний стан, він відрізняється від надзвичайної ситуації, яка вводиться  на окремій території чи суб'єкті господарювання або водному об'єкті, Але при юридичному введенні надзвичайного стану держава повинна проводити виплати населенню і бізнесу за понесенні збитки. Але хитрозробленні чиновники ( слоган Зеленського) обмеживши права людей на працю відмовили їм право на  компенсацію.
  • Ігор Дударчук

    Хмельницька обласна станція переливання крові відправляє працівників у відпустки за власний рахунок...!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up