Директор НВО №1 заплатить штраф через хворобу учнів

Директор НВО №1 заплатить штраф через хворобу учнів
Фото директора із сайту НВО №1
  • У ході інспектування працівники Держпродспоживслужби виявили порушення в харчоблоці НВО №1. 
  • Крім того, в зразках чотирьох працівників харчоблоку знайшли золотистий стафілокок.
  • Директор навчального закладу нестиме адміністративну відповідальність. 

Минулого тижня, 8 вересня, стало відомо про масове захворювання серед учнів навчально-виховного об’єднання №1. Спершу було відомо про чотирьох дітей, яких госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні. Згодом з’явилася інформація, що через хворобу в закладі відсутні понад 200 дітей. Пізніше зросла й кількість госпіталізованих. Наразі в інфекційній лікарні продовжує лікуватися 9 осіб. 

Першим попереднім діагнозом, який назвали лікарі, була харчова токсикоінфекція, тобто отруєння. Згодом почали припускати, що причиною є вірусна інфекція. Тим часом у навчальному закладі відібрали необхідні зразки для аналізу. Сьогодні, 13 вересня, повідомили результати. У зразках виявили золотистий стафілокок.

“У чотирьох працівників харчоблоку із зіву, носа та калу був виділений золотистий стафілокок. Під час приготування їжі відбулося обсіменіння сировини та продукції”, - про це розповіли в обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Більше читайте в матеріалі - Назвали причину масового захворювання в НВО №1 (ВІДЕО).

Відео дня

Крім того, у міськраді зібрали брифінг для журналістів і повідомили деякі деталі щодо цієї ситуації. Зокрема, про те, що директору НВО №1 Оксані Романів на підставі досліджень та виявлених порушень в ході інспектування буде вручений відповідний протокол про адміністративне правопорушення. Під час брифінгу представник Держпродспоживслужби повідомила, що керівниця заплатить штраф, суму якого не озвучили. 

Нагадаємо, що в поліції стосовно даної справи відкрили кримінальне провадження. Наразі тривають слідчі дії. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (69)
  • Алексей Попадин

    Як людям мізки пудряд. Ні в одної дитини не виявили ніякого стафілококу. Повари говорили директору що мясо смердить , і що . Поварів повиганяли , деректор як сидів у своєму кріслі так і сидить. А тепер в 17 ліцеї зловили вчителя який продавав наркотики в школі. То про яке навчання може бути мова, чого вони можуть навчити наших дітей пбо що дати їм для майбутнього .
  • Руслан Лесько

    Мое мнение вина лежит на всех,кто причастен к етому,но отвечать без ,,скощухи,, должны медики,какие проверяют и дают разрешения. Безропотно зарплаты маленькие,но рисковать здоровьем ДЕ Т Т Е Й ето нет слов выразить свой гнев. ,По всей строгости закона,чтоб другим не повадно было.
  • Руслан Лесько

    Вы что ??? Ковид нашли у детей,ЕТО ПРОБЛЕМА ,а про ету бактерию если не лень,почитаете  в интернете,ето пыль. По вашему тех кто пустил в НВК надо расстрелять?
  • Антон

    Откупилась... Где-то 1-2$ тис на лапу дала

keyboard_arrow_up