До Хмельницького надійшов “Плаквеніл”, яким лікують COVID-19

До Хмельницького надійшов “Плаквеніл”, яким лікують COVID-19
Фото ілюстративне
  • Препарат застосовують у лікуванні ускладнень коронавірусу.

  • До інфекційної лікарні надійшло 17 упаковок.

До Хмельницького надійшов життєво необхідний препарат у лікуванні коронавірусу. Він має назву “Плаквеніл”. Понад 30 років препарат застосовували у лікуванні малярії. Після поширення світом коронавірусної інфекції, в США, Франції, Німеччині почали використовувати “Плаквеніл” при лікуванні COVID-19. І він несподівано дав позитивні результати. Наразі препарат застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусу. 

“Плаквеніл” відпускають без рецепту. Перед початком пандемії завбачливі громадяни розкупили препарат і він практично зник з полиць аптек. Хоча його ціна складала 500-600 гривень за упаковку (60 таблеток). 

2 квітня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що МОЗ отримало три тисячі упаковок препарату "Плаквеніл" для лікування інфікованих  коронавірусом.

Відео дня

"Компанія Sanofi передала препарат. У нас вже готовий відповідний розподіл. Передали три тисячі упаковок. 2250 упаковок роз'їдуться усіма областями. 750 упаковок залишається в Києві для швидкого реагування. Після підписання договору препарат поїде регіонами", - заявив 2 квітня Максим Степанов.

17 упаковок на Хмельниччину

До Хмельницького препарат завезли сьогодні, 9 квітня. Надійшов від до регіону буквально годину тому. Про це на черговому брифінгу в ОДА повідомив Перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

Хмельниччина отримала 17 упаковок “Плаквенілу”. Цього має вистачити на 70 курсів лікування. Незабаром, за словами Романа Примуша, Україна отримає чергову поставку цього препарату. Вона розрахована на потребу 20 тисяч пацієнтів. Певну частину із цієї поставки отримає і Хмельницька область. Поки кількість препарату, яка має надійти в нашу область, невідома.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Anatoli Mykytyn

    Пробуйте ,поможе
  • Екатерина Яковчук

    Цей препарат протівопоказаний у кого проблеми з серцем, діабет, проблеми з зором та дітям до 31 кг
  • Irina Makohonska

    Цікава у вас математика, на всю велику область надійслали лише 17 упаковок. Це з 2250 уп на всю країну. Де решта, покрали кожен собі
  • Марія Ляхова

    Цей препарат приписують ще від ревматичних захворювань. На сьогоднішній день відсутній в аптеках. Спочатку потрібно розібратися чи є він ефективний у лікуванні коронавіруса.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up