Габінет хоче передати міську інфекційну лікарню у власність області

Габінет хоче передати міську інфекційну лікарню у власність області
  • Приводом до такої ініціативи стала ситуацію із затримкою зарплат в інфекційній лікарні.

  • Зараз медичний заклад перебуває у власності громади міста.

Хмельницька інфекційна лікарня є одним із базових закладів Хмельниччини, куди доставляють хворих на COVID-19. Медичний заклад перебуває у власності Хмельницької міської ради. Голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет ініціює передачу цілісного майнового комплексу лікарні в обласну власність. Про це він заявив під час онлайн-брифінгу сьогодні, 4 травня.

— Це потрібно для того, щоб обласна влада мала всі можливості для забезпечення діяльності цього закладу, оперативного впливу в тому числі й для певних організаційних дій, — сказав голова ОДА.

Якщо міська влада на це не погодиться, сказав Дмитро Габінет, він натомість ініціює створення інфекційного відділення в обласній лікарні. У відділенні має бути достатня кількість ліжко-місць для забезпечення потреб області.

Відео дня

Цьому передувала розповідь про ситуацію в інфекційній лікарні. За словами Дмитра Габінета, від міської влади наприкінці березня надійшло повідомлення про нестачу коштів на суму понад 700 тисяч гривень для виплати зарплат персоналу. Дмитро Габінет наголосив, що інфекційна лікарня є власністю міста і саме воно має відповідати за фінансування зарплат. Також голова ОДА сказав, що з бюджету області протягом лютого—квітня виділяли гроші на потреби лікарні. І це планується робити й надалі. Дмитро Габінет також зазначив, що звернувся до обласної ради з ініціативою про виділення грошей на виплати зарплат працівникам інфекційної лікарні.

Ми вирішили дізнатися позицію міської влади щодо цього питання. Начальник управління охорони здоров’я Борис Ткач сказав, що йому невідомо про таку ініціативу. Тому поки що коментувати це питання він не може.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, як на сесії міськради звільнили ряд медичних закладів від сплати земельного податку до кінця року. Йдеться про 12 медзакладів, що належать громаді Хмельницької області. Дмитро Габінет назвав таке рішення популістичним.

Раніше ми вже писали про затримки з виплатою зарплат в інфекційній лікарні. За словами головного лікаря Оксани Піддубної, ці гроші мала би перерахувати Національна служба здоров’я України. Проте через технічну помилку лікарня не може відкрити рахунок. З цією проблемою зверталися і до міської влади, і до обласної ради, і до департаменту охорони здоров’я ОДА.

Головні новини травня про поширення коронавірусу та карантин дізнавайтеся з нашої окремої новини.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Артем Бабій

    В себе на паях будуйте лікарні, свої землі продаєте ,а на наших собі лікарні будуєте
  • Сергій Білик

    Поки в місті є такий мер який робить не мало то і лікарні бути. А Ви кодло обласне яке не було крали і будете красти.

    Лида Мостова reply Сергій Білик

    Сергій Білик Ви були у лікарні? Що конкретно мер зробив для лікарні?
  • толік

    Якби працювало міське управління охорони здоровя, то такого не було би. Нема в місті управління. Нема. Чого його терплять? Кому це треба?
  • Katerina Antonyuk

    Тоді їй все😢
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up