Працівники Хмельницької інфекційної лікарні залишилися без зарплати. Чому

Працівники Хмельницької інфекційної лікарні залишилися без зарплати. Чому
  • Заборгованість перед персоналом росте. 
  • Медикам також не виплатили обіцяні 300% доплати. 
  • Журналісти vsim.ua дізнавалися в чому причина.

Майже два місяці лікарі та медперсонал Хмельницької інфекційної лікарні на передовій. Щодня до них привозять нових хворих на COVID-19. Ризикуючи власним здоров’ям, медики надають усім хворим кваліфіковану медичну допомогу. Завдяки їм уже одужали 21 мешканець міста та області.

Пам’ятаєте пост вдячності від лікарки військового госпіталю? У ньому Ірина Жара, розповіла, як інфекціоністи працюють не покладаючи рук. Зранку до пізньої ночі у важких “скафандрах”, двох рукавичках та з потом на чолі. 

“Ви просто собі не можете уявити, в яких умовах вони самовіддано працюють - окуляри залиті потом, мокрі від тих недихаючих комбінезонів, руки перебінтовані, та в двох перчатках. Вони потрапляють, стоячи на колінах перед тобою, у вени-нитки та ще й знаходять слова підтримки, всіма силами стараються підняти тобі настрій…”, - писала Ірина Жара після своєї виписки із інфекційної. 

Відео дня

Деякі залишили сім’ї, щоб не наражати їх на небезпеку та переїхали до готелю “Енеїда”. Рідних вони не бачать тижнями. За все це держава пообіцяла “нагородити” медиків 300% доплатою до зарплати. Але, з’ясувалося, що ті навіть свою мізерну зарплатню (у декого вона не перевищує “мінімалку” - 4700 гривень), не можуть отримати. Про це головна лікарка Хмельницької інфекційної лікарні розповіла журналістам Телеграм-каналу “ХМ-inside”. 

У відео Оксана Піддубна зазначила, що медики отримали зарплату лише за березень. У квітні їм виплатили лише аванс. Щоб повністю розрахуватися із медиками не вистачає 700 тисяч гривень. Національна служба здоров’я просто не виділила ці кошти для покриття зарплат інфекційної.

Як так сталося, що наразі медики єдиного базового закладу, який приймає хворих на коронавірус - залишилися без зарплат, спробували дізнатися журналісти vsim.ua. Для цього звернулися до начальника управління охорони здоров’я ХМР Бориса Ткача. 

300% доплати медики таки отримають, каже посадовець. І станеться це найближчим часом. Проблему з технічними труднощами, за словами Бориса Ткача, уже вирішили. Однак була затримка надходжень від МОЗ. Хоча в міністерстві прозвітували, що гроші виділили ще два тижні тому, до Хмельниччини вони дійшли лише днями.

Наразі кошти для доплати медикам уже в розпорядженні Хмельницької ОДА. Про це журналістам vsim.ua розповіла прес-секретар адміністрації Інна Михайлова. 

Що стосується заробітної плати, то керівництво міста та області написали звернення до НСЗУ. Поки відповіді від них не отримали ні в міській раді, ні в ОДА. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Raisa Shaidoyk

    Спрашивайте метснные  власти ,это они творят чудеса И к ним надо обращаться..Зажралися они ,значит надо чистить ряды
  • Таня

    в Києві медикам так само, пишуть новини
  • Олена Олексіївна

    Чому статтю до кінця прочитати неможливо???
  • Коля Березюк

    Капец, шо за реформи, їх тре відмінити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up