Хмельничан закликають стати донорами крові. Як це зробити

Хмельничан закликають стати донорами крові. Як це зробити
  • Щоб стати донором, не обов’язково відразу йти на станцію переливання.

  • Можна просто зареєструватися на сайті та очікувати, коли знадобиться саме ваша кров.

У Хмельницькому відкрили виставку, метою якої є залучення містян до донорства крові. Це відбулося сьогодні, 2 вересня, у кінотеатрі «Multiplex», що в ТРЦ «Оазис». Під час відкриття всі охочі могли дізнатися свою групу крові.

Для цього потрібно було здати зразок, після чого лаборант проводила дослідження та визначала результат. Журналістам вона розповіла, що групи крові та резуси поширені в Україні з різною частотою. Найпоширенішою є комбінація II+, найрідкіснішими — IV+, IV- та I-.

Організатором акції є проєкт donor.ua. Це сайт-база, учасниками якої є всі, хто висловив своє бажання та готовність стати донором. Волонтер проєкту Олена Запорожченко розповіла, що на сайті зареєстровані близько 100 тисяч людей. Якщо виникає потреба у крові, учасники за певними критеріями, як от група крові чи місце проживання, отримують повідомлення про цю потребу. Чи приходити й здавати кров, кожен вирішує самостійно.

Відео дня

Крім того, у холі кінотеатру розмістили плакати, пов’язані з донорством крові. Ці роботи були створені в рамках фестивалю «DonorUA ART Project». Протягом усього часу виставки чергуватимуть волонтери, які розповідатимуть про донорство. Триватиме виставка 10 днів, до 12 вересня включно.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up