Хмельниччина отримає 16 апаратів ШВЛ для допомоги хворим на COVID-19

Хмельниччина отримає 16 апаратів ШВЛ для допомоги хворим на COVID-19
Ілюстративне фото
  • У медзакладах «першої хвилі» зараз є 41 апарат штучної вентиляції легень.

  • Про це розповів заступник голови Хмельницької ОДА.

На Хмельниччині визначили три заклади, які призначені для госпіталізації пацієнтів, хворих на COVID-19. Це Хмельницька інфекційна лікарня, а також центральні районні лікарні у Шепетівці, Славуті та Дунаївцях. Станом на сьогодні, 23 квітня, ці медичні заклади забезпечені 41 апаратом штучної вентиляції легень. Постачання ще 16 зараз очікують. Про це під час онлайн-брифінгу розповів заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш. Він також зазначив, що в області апаратів значно більше, і в разі необхідності їх будуть переміщувати між лікарнями. За словами Романа Примуша, зараз на Хмельниччині до апарату ШВЛ підключений один пацієнт з COVID-19.

Нагадаємо, що сьогодні в Україну надійшла чергова партія гуманітарної допомоги з Китаю. У повідомленні Офісу Президента йшлося, що літаком доставили 12 мільйонів медичних масок (для медичних закладів та аптек), 860 тисяч захисних окулярів для медиків, понад 100 тисяч захисних костюмів п'ятого рівня захисту. За словами Романа Примуша, що з цього всього і в якій кількості отримає Хмельниччина, поки невідомо. Заступник голови ОДА сказав, що йдеться не тільки про засоби захисту, й про медикаменти, зокрема «Плаквеніл».

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Головні новини 23 квітня про поширення коронавірусу та карантин дізнавайтеся з нашого окремого матеріалу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена Смірнова

    Забезпечення таким обладаннанням дуже важливе - воно рятує життя! ...але краще щоб воно не знадобилось...
  • Андрей Богуш

    Проте загроза є і вона ще нікуди не зникла. Невисокі цифри заражених коронавірусною хворобою наХмельниччині та Україні в порівнянні з іншими країнами це  заслугою кожного  хто дотримується карантину, заслугою як керівництва держави, так і відповідальністю місцевої влади . цифри могли би бути не меншими, ніж в Італії, Китаї та США.Ми вчасно закрились на локдаун і саме це вберегло тисячі сімей від трагедії втрати близьких.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up