Кабмін заборонив аптекам вказувати на вивісках інформацію про рівень цін

Кабмін заборонив аптекам вказувати на вивісках інформацію про рівень цін
Фото ілюстративне
  • Такі вказівки про вартість препаратів можуть спонукати споживача купити товари у цьому закладі.

  • Тож аби не маніпулювати покупцями та не конкурувати з іншими — ділитися інформацією про рівень цін на вивісках не можна буде. 

Кабінет міністрів України на засіданні 11 липня у заборонив аптекам вказувати на вивісках рівень цін та порівнювати себе з конкурентами. Про це йдеться на Урядовому порталі. 

— Неодноразово споживачі в Україні стикалися з вивісками аптек та аптечних мереж, які містили у своїй назві слова “низькі ціни”, “оптові ціни”, “соціальний”, “доступний” тощо. Такі назви можуть вводити людей в оману та впливати на вибір конкретного аптечного закладу, — наголошують у відомстві. 

Від тепер на вивісці та зовнішніх рекламних конструкціях аптечного закладу дозволяється, крім використання позначення виду аптечного закладу зазначати найменування ліцензіата, аптечного закладу та/або торговельної марки, що належить ліцензіату на законних підставах..

Відео дня

Натомість не можна вказувати рівень або іншу ознаку цін, як от “знижки”, яка може вплинути на наміри споживача щодо придбання товарів у такому закладі.

Також не дозволено вказувати інформацію, що може вводити споживача в оману, про орієнтованість аптечного закладу на обслуговування певних соціальних груп населення. Окрім того, як додали в міністерстві, не допускається порівняння з іншими аптечними закладами.

Нагадаємо, із 1 квітня рецептурні ліки в аптеці можна придбати не лише за паперовим, але й за електронним рецептом. На відміну від паперового, електронний рецепт спрощує процес повторних призначень, адже завдяки цифровізації це можна зробити дистанційно.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Жанна Козлюк

    І тут все для народу! Просто, що не закон, то нові полегшення! Народ мовчить, ковтає, а ті далі  знущаються. То так завжди буде??
  • Светлана Полянская

    А для чого цей закон, взагалі,потрібен?

    Анонім reply Светлана Полянская

    Через ту саму причину, що не можна показувати курс на обмінниках.
  • Олександр

    Скоро появится канабис и цены будут на каждой аптеке вот тогда за живём весело😏
  • Надія Манзюк

    Це все, на що здатен кабмін.

    ЧитачЧитачів reply Надія Манзюк

    Показують свою роботу за яку отримують захмарну зарплатню.

keyboard_arrow_up