Де на Хмельниччині можна отримати медичну допомогу з ментального здоров’я (ОНЛАЙН МАПА)

Де на Хмельниччині можна отримати медичну допомогу з ментального здоров’я (ОНЛАЙН МАПА)
Колаж vsim.ua
  • В Україні презентували онлайн-мапу медзакладів, де можна отримати психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров’я. 

  • На ній розміщено 165 закладів на території Хмельницької області. 

  • всі послуги для пацієнтів — безкоштовні. 

Днями медики поділилися онлайн-мапою лікувальних закладів, у яких можна отримати психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров’я. Вона носить назву «Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога». Дашборд презентували Національна служба здоров’я України разом з Координаційним центром з психічного здоров’я при КМУ та Бюро ВООЗ в Україні.

Проглянути онлайн-мапу можна за посиланням. На ній відображаються всі медзаклади, які надають психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров’я за договором із НСЗУ. Це повністю безоплатно для пацієнтів. На сьогодні онлайн-мапа містить дані щодо 8 201 лікарів у 3 346 лікувальних закладах. 

Відео дня

У них є і сімейні лікарі, які пройшли підготовку, і лікарі-спеціалісти: психологи, психіатри, психотерапевти, зокрема, дитячі. 

— Для пацієнтів така допомога є безоплатною, вартість послуг оплачує Національна служба здоров’я, – зазначила Наталія Гусак, голова НСЗУ. 

На електронній мапі зазначені лікувальні заклади всіх областей країни. Більш того, є інформація щодо кожної громади. Дані постійно оновлюються в режимі онлайн. Це освітня система з діагностики, супроводу і лікування дорослих і дітей з психологічними розладами для медпрацівників первинної ланки.

На дашборді вказано, що в Хмельницькій області отримати допомогу можна у 165 закладах. Приймають пацієнтів 328 лікарів. Можна вибрати громаду, вид допомоги та посаду лікаря. 

Як скористатися онлайн-мапою? 

1. Зайдіть на сайт НСЗУ у розділ “Е-дані”. Оберіть “Аналітичні панелі (Дашборди)” та перейдіть до дашборду «Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога». Щоб збільшити дашборд, натисніть на стрілочки у правому нижньому куті.  Для перегляду дашборду зі смартфона необхідно увімкнути функцію автоповороту в налаштуваннях і перевернути смартфон горизонтально.

2. Оберіть область, громаду або населений пункт.

3. Оберіть вид допомоги, який цікавить: 

4. Якщо цікавить саме наявність в закладі лікаря, то в полі “Посада лікаря” оберіть необхідний пункт: лікар загальної практики – сімейний лікар, лікар-психіатр, лікар-психолог тощо. На мапі з’являться медзаклади, які відповідають застосованим фільтрам. А також їх адреси та телефони, за якими можна звернутися або записатися на прийом. В Програмі медичних гарантій передбачено три пакети, за якими надається безоплатна психологічна та психіатрична допомога пацієнтам:

Крім того, у 17 пакетах є вимога, що в закладі має працювати лікар-психолог або лікар-психотерапевт. Зокрема безоплатна психологічна допомога включена в медичні послуги при пологах, лікуванні онкологічних захворювань, при наданні реабілітаційної, паліативної допомоги тощо.

Всеукраїнська програма ментального здоров’я є ініціативою першої леді Олени Зеленської та має на меті створити доступ кожній людині до компетентної психосоціальної підтримки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач81

    Молодець, тримайся, все буде добре. Розкажуть блатні дівчата на посадах.

keyboard_arrow_up