Карантин та коронавірус: головні новини 17 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Карантин та коронавірус: головні новини 17 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Карантин продовжується, а дані по COVID-19 постійно змінюються. 
  • Ми зібрали найцікавіші та найсвіжіші дані про коронавірус.
  • За актуальними новинами слідкуйте разом із vsim.ua.

Карантин вніс свої корективи у наше життя. Карантин, самоізоляція, обсервація, COVID-19 — наразі саме ці слова постійно на слуху. Але новин про це  настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

Саме тут ми збираємо найактуальніші новини про події в Хмельницькому, Україні та світі, пов’язані із COVID-19. Новина динамічна і постійно оновлюється. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та будьте у курсі найактуальніших подій.

Новини та дані за 17 квітня

20:30 - Перші випадки COVID-19 на Хмельниччині підтверджувала лабораторія Центру громадського здоров’я у Києві. 23 березня у Хмельницькому з’явився ампліфікатор, який дозволяє проводити тестування методом ПЛР. Відтоді на Хмельниччині провели 947 таких тестів. Систематично аналізи проводять для медичних працівників, оскільки вони найбільше ризикують підхопити коронавірус. Про це повідомляють на сайті Хмельницької ОДА.

Відео дня

19:45 - Станом на 19:45 17 квітня в Хмельницькій області 42 лабораторно підтверджених випадків на COVID-19. З них: 4 одужало, 2 летальних випадки, 1 на контролі Чернівецького лабораторного центру. Про це інформує Хмельницька ОДА. Два нові випадки підтвердили у жителів Чемеровецького району.

18:40 - РЕПОРТАЖ: Як хмельничани “штурмують” магазини напередодні Великодня (ФОТО)

18:30 - Інформація від Хмельницької ОДА

  • На 17.04.2020 року ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» з початку епідемії проведено 947 лабораторних досліджень методом ПЛР на COVID-19.
  • За останню добу обласним лабораторним центром досліджено біоматеріали 40 працівників Чемеровецької ЦРЛ, 5 працівників КНП «Чемеровецький центр ПМСД» та 35 контактних осіб в Чемеровецькому районі. Результати негативні.
  • Додатково обстежені 18 лікарів Шепетівської ЦРЛ, у яких закінчується термін самоізоляції та 8 працівників КП «Хмельницька міська інфекційна лікарня», результати негативні.
  • Дослідили 8 зразків дітей хворих на пневмонію, що госпіталізовані в міську та обласну дитячі лікарні, COVID-19 не виявлено.
  • На 17.04.2020р. в області на самоізоляції перебувають 2197 людей, у тому числі 475 осіб, які перетнули кордон. Людям, які перебувають на самоізоляції, надається допомога у доставці продуктів харчування та предметів першої необхідності.

17:40 - 2 228 ПЛР-тестів отримала Хмельницька область. Дані по областях на депутатський запит представниці партії "Голос" Ольги Стефанишиної Міністерство охорони здоров'я. За дві поставки літаками в Україну доправили майже 250 тисяч ПЛР-тестів. Про це повідомляє "Українська правда".

16:30 - у Білорусі зареєстровано 4779 осіб з наявністю коронавірусної інфекції, за останню добу додалися 575 випадків. Про це повідомляє портал TUT.by з посиланням на офіційні дані Міністерства охорони здоров'я республіки.

16:10 - На апараті штучної вентиляції легенів знаходяться 3 людей (0 дітей, 0 медпрацівників): Хмельницька міська інфекційна лікарня – 2, Шепетівська ЦРЛ – 1 людина.

15:45 - Новонароджений хлопчик, який прожив лише чотири тижні, став однією з наймолодших жертв коронавірусу в світі. Малюк народився у Філіппінах 6 березня і помер на 29 день життя. Інформує телеграм канал "Коронавірус_інфо"

15:15 - Новий сайт для інформування мешканців області про COVID-19 запустила Хмельницька ОДА. 

14:30 - зазвичай у цей період на “стометрівці” вирувало справжнє Великоднє свято. Чого не скажеш про сьогодення. Пригадаємо разом, як виглядала центральна вулиця міста напередодні Великодня.

13:40 - вже ОФІЦІЙНО: Сьогодні з Хмельницької інфекційної лікарні виписали пацієнтку з Волочиського району. Одужання жінки від COVID-19 підтверджено двома негативними результатами ПЛР-досліджень, - інформують в ОДА.

13:10 - Карантин вніс свої корективи у цьогорічне святкування Великодня. Священики радять не приходити до храмів, а дивитися службу онлайн. Дивіться розклад трансляцій.

12:30 -

11:00 - Інформація від Хмельницької ОДА:

  • Станом 20.00 год. 16.04.2020 року на території області за даними ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» було зареєстровано з підозрою на COVID-19 8 осіб. На ранок 17.04.2020 року 2 підозри знято у жителів Дунаєвецького району, але зареєстровано ще 4 підозри. Всього досліджується 10 підозр (1 дитина, 0 медпрацівників) у місті Хмельницькому, Ярмолинецькому, Волочиському, Хмельницькому районах. Коло осіб встановлюється, проводяться заходи з дезінфекції.
  • Протягом доби здійснено 390 виїздів бригад екстреної медичної допомоги, у тому числі до 3 пацієнтів з підозрою на COVID-19, яких госпіталізовано, до 3 з ГРВІ без госпіталізації, до 2 з пневмонією, госпіталізовано.

10:00 - з початку пандемії кількість випадків COVID-19 в Україні досягла 4662. За минулу добу пацієнтів побільшало на 501. Це найбільше зростання з моменту виявлення першого випадку.

09:40 - на Хмельниччині загальна кількість випадків COVID-19 досягла 40. Новим пацієнтом став чоловік із Чемеровецького району. Крім того, одужала жінка з Волочиського району, її сьогодні мають виписати з лікарні. Таком чином від COVID-19 на Хмельниччині одужали 4 людини.

Новини та дані за 16 квітня

17:20 - європейський директор ВООЗ Ганс Клюге закликав не пом'якшувати карантину. За його словами, найближчі кілька тижні в Європі, де вже біля мільйона випадків інфікування, будуть критичними. 

За його словами, будь-який крок щодо скасування карантинних заходів повинен в першу чергу враховувати кілька ключових факторів, зокрема, те, що передача в країні контролюється, ризики спалаху мінімізуються і що системи охорони здоров'я мають можливість виявляти, тестувати, відстежувати і ізолювати випадки захворювання COVID-19.

"Ми залишаємося в епіцентрі бурі... Якщо ви не можете забезпечити дотримання цих критеріїв до ослаблення обмежень, я настійно закликаю вас переосмислити ситуацію. Швидкого повернення до нормального життя не існує", - цитує слова Клюге "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

16:10 - за результатами опитування у Telegram-каналі “Коронавірус у цифрах”. 76% читачів не планують порушувати режим самоізоляції та залишиться на Великдень удома. 13% опитуваних зазначили, що дивитимуться святкову службу онлайн. І лише 2% - збираються відвідати церкву. В опитуванні взяли участь 250 тисяч користувачів Telegram. У респондентів була можливість обрати кілька варіантів відповідей.

15:15 - більшість хворих на коронавірус у Хмельницькій області лікуються вдома - 21 особа.

14:02 - за добу 15 квітня у столиці ще у 32 киян підтвердили коронавірус, одна людина померла. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на пресконференції 16 квітня

13:30 - Через карантин шкільне навчання перейшло у дистанційний режим. Діти по 5-6 годин в день проводять біля моніторів. Завдання отримують у Viber-групах, а спілкуються через Zoom.  Що про все це думають батьки?

“Не знаю, як все встигати”: хмельницькі батьки про дистанційне навчання під час карантину

13:10 - у лікарнях Чехії протягом минулої доби не зафіксували жодної смерті, пов’язаної з коронавірусом. Це сталося вперше з 23 березня. Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Novinky. З початку пандемії померли 166 людей, тоді як 831 вже одужали. Захворювання було виявлено загалом у 6303 осіб.

12:22 - Троє шахраїв продавали неіснуючі медичні маски. Натомість вимагали повну передоплату. Після її надходження - вони припиняли зв’язок із покупцем. Розрахунок здійснювався за допомогою грошових переказів на рахунки, що оформлені на підставних осіб. Як йдеться на сайті ГУНП в Хмельницькій області, збитки завдані громадянам становлять понад 50 тисяч.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • валентина

    Если вышли в парк или в лес , на природу погулять cемьей и подошла полиция, дешевле сказать что вышли поджигать траву )) Там штраф 350 грн всего, а не 17 000
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up