На Хмельниччині виявили 111 хворих: що відомо

На Хмельниччині виявили 111 хворих: що відомо
  • В області зафіксовано рекордну кількість нових випадків захворювання на COVID-19.
  • Понад сотню хворих виявили в першій половині дня.
  • Серед хворих є діти, медики та освітяни.

У Хмельницькій області впродовж сьогодні, 28 серпня, виявили рекордну кількість хворих на COVID-19. Лише за першу половину дня таких випадків зафіксовано 111. Про це повідомила заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька під час брифінгу.

- Додалися 111 осіб. Це тільки перша половина дня і ми маємо таку цифру. Це говорить про те, що захворюваність не відступає, кількість захворювань, нажаль, не зменшується, поширення інфікування тільки збільшується. І це говорить про те, що нам треба говорити про повернення до більш жорстких карантинних обмежень і більшої особистої відповідальності кожного з нас, - заявила Оксана Ситницька.

Загальна кількість випадків по області - 2 309.

Відео дня

На стаціонарному лікування в медзакладах області станом на 12:00 перебуває 241 особа. Дані, за словами чиновниці, змінюють постійно через госпіталізацію нових хворих.

  • Хмельницькій інфекційній лікарні - 131 (+16 осіб із ознаками, але поки не підтверджені)
  • Дунаєвецька центральна райлікарня - 35 осіб
  • Славутська центральна райлікарня - 69 осіб
  • Шепетівська центральна райлікарня - 6 осіб

- Відсьогодні починає лікування хворих на COVID-19 Шепетівська центральна райлікарня. Їй вже надано таке право. Лікарня вже є госпітальною базою лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Готуються документи на контрактування із Національною службою здоров'я України, повідомила Оксана Ситницька.

Рішення про залучення лікарні у Шепетівці до лікування коронавірусної інфекції було прийнято через те, що медзаклад в Славуті на межі заповнення і вже не справляється із тією кількістю хворих, які поступають.

Нові випадки

Серед нових хворих є медики із Хмельницької обласної лікарні. А саме працівники проктологічного та урологічного відділень. Ці два відділення поки не будуть приймати планових хворих і будуть лікувати лише тих, хто був госпіталізований раніше. У працівників та пацієнтів відібрані зразки для ПЛР-тестування.

Також захворіли молодша медична сестра ПМСД у Новоушицькому районі, медсестра пологового відділення у Красилівському районі, медсестра у поліклініці міста Хмельницького, водій та працівник екстренної допомоги Шепетівського та Ярмолинецького районів відповідно.

5 нових випадків за два дні зафіксовано в працівників Хмельницької атомної електростанції.

Щодня зростає кількість хворих на заводі "Мотор Січ" у Волочиську. Їх там вже 41. Більше половини додалося сьогодні - 24. Завод припинив свою діяльність і перейшов на карантин щонайменше на 14 днів.

Захворювання підтвердили і в дітей. За сьогодні таких випадків 3. А цього тижня коронавірусну інфекцію виявили у немовля в Теофіпольському районі.

Майже щодня фіксують захворювання серед працівників освіти. Через це в одному із навчальних закладів у Новоушицькому районі перенесли початок навчального року. Поки подібні рішення не прийняли до інших закладів, де виявили хворих. Зокрема і до одного із дошкільного навчального закладу у Ярмолинецькому районі, де захворіла працівниця.

ОНОВЛЕНО: Станом на 19:00 загальна кількість випадків захворювання, виявлених за добу, сягнула 125. Детальніше про географію поширення дізнавайтеся ТУТ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (52)
  • Денис Николаевич Мельник

    Что последние время не кто не умер от инфаркта, туберкулёза,и т.д.все умирают толь от вируса!!!! Задолбали уже!!!
  • Игорь Сельский

    Дорогі лікарі! Ви хоть з переломами рук і ніг не ставте діагнози на Covid! Вже до анекдотів діло дійшло. Хватить грабати країну.
  • Наталя Іванова

    Я в даний момент хворію.І недоведи Боже вас  захворііти.Тоді  б ви відчули на собіі всю цю ,як ви кажете брехню.

    Лариса reply Наталя Іванова

    Швидкого одужання Я вже перехворіла. Все почалося з легкої застуди, а потім з’явилася двостороння вірусна пневмонія. Ще невідомо, які будуть наслідки цього всього. Так що Ви маєту рацію, можна тут писати всяку дурню, поки вас це не стосується, і казати, що все брехня.
  • Сергей Мельник

    Напишите хоть кто нибудь у кого есть знакомый переболевший

    Alla Rybchinska reply Сергей Мельник

    А хто ОРЗ не хворів,напевно всі!!Ковід-це вірус грипу

    Сергей Мельник reply Сергей Мельник

    Володимир Сокальський то что есть я не спорю.вопрос насколько статистика верна

    Володимир Сокальський reply Сергей Мельник

    Сергей Мельник є 100%

    Natalie Davydova reply Сергей Мельник

    Сергей Мельник в мене багато. В Києві родичі всією сім'єю переболіли, молоді легко перенесли, а от старша жінка місяць в лікарні лежала, з них 12 днів на апараті штучного дихання. В Італії родичі теж хворіли сім'єю. 3 членів сім'ї без симптомів,а один 2 місяці в лікарні з них 40 днів під апаратом. Страшна хвороба.

    Сергей Мельник reply Сергей Мельник

    Ксения Сокол думаю врет.асе дело в деньгах

    Ксения Сокол reply Сергей Мельник

    у меня есть, но это Одесса. И главное, я ему не верю!Сам доктор,две недели посидел на даче ,на домашнем лечении...Если это ковид ,то судя с лечения знакомого,не так он и страшен
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up