Лікарня на Хмельниччині отримала 4 апарати вентиляції легень від ВООЗ

Лікарня на Хмельниччині отримала 4 апарати вентиляції легень від ВООЗ
Фото зі сторінки медзакладу

За допомогою них можна робити штучну вентиляцію в медзакладі, на виїзді, в рятувальних походах.

Нещодавно Всесвітня організація охорони здоров’я надіслала чотири портативних апарати штучної вентиляції легенів ШВЛ Yuwell YH-830 до одного з медзакладів на Хмельниччині. Їх отримала Славутська міська лікарня, повідомляють медики.

Портативні апарати ШВЛ призначені для проведення керованої штучної вентиляції легень і допоміжної штучної вентиляції легенів в умовах виїзної служби інтенсивної терапії та реанімації, при рятувальних заходах, а також у палатах інтенсивної терапії в медичних лікувальних установах.

Відео дня

— Ці апарати вкрай необхідні, щоб рятувати життя пацієнтів, особливо тих, які знаходяться у важких формах. Вони будуть встановлені у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії, інфекційному та відділенні невідкладної медичної допомоги. Крім того, ці апарати портативні, що дозволить використовувати їх у надзвичайних ситуаціях, — зазначив директор лікарні Леонід Радзивілюк.

Нагадаємо, цьогоріч у Хмельницькому на галузь охорони здоров’я передбачили з казні міста майже 138 мільйонів гривень. В цю суму закладені і заробітні плати медикам на увесь поточний рік, і ремонти корпусів лікарень, закупівля ліків та медобладнання, фінансування безкоштовних обстежень та медпрепаратів для мешканців тергромади. Скільки саме на що витратять читайте за посиланням. 

Також додамо, що мешканці Хмельницької тергромади можуть отримати безкоштовні зубні протези. Програмою можуть скористатися військові, інваліди та пенсіонери. Скільки коштів на це передбачили та як безкоштовно протезувати зуби читайте за посиланням

Ще додамо, що пацієнти чотирьох поліклінік можуть отримати рентгенівські знімки у “цифрі” замість звичної плівки. Їх не потрібно проявляти і сушити, як це було раніше. Бо плівку замінить електронна касета. Скільки витратили на нові рентген-апарати читайте тут. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up