Лікарня у Городку отримає 3 апарати «штучної нирки» з Німеччини

Лікарня у Городку отримає 3 апарати «штучної нирки» з Німеччини
Фото Городоцької міської ради

На території Городоцької та Сатанівської тергромад мешкає 10 хворих, яким тричі на тиждень потрібен гемодіаліз. 

Чергова допомога з Європи надійде в медзаклад у Городку. Німеччина надішле 3 апарати «штучної нирки» для проведення гемодіалізу Городоцькій багатопрофільній лікарні, повідомляють в міській раді. 

— «Штучні нирки» дають шанс на продовження життя хворих із хронічною нирковою недостатністю, — йдеться в повідомленні. 

Загалом у Городоцькій та Сатанівській громадах зараз 10 хворих, яким потрібно тричі на тиждень проходити гемодіаліз по 4 години. 

Відео дня

У Годоцькій мерії додають, що раніше пацієнти із нирковою недостатністю їздили у Хмельницьку лікарню. Після облаштування відділення, вони зможуть цю життєво необхідну процедуру проводити на місці.

Довідка:
Штучна нирка часто використовується як синонім гемодіалізу, але також може відноситись, у більш загальному значенні, до замісної ниркової терапії (не враховуючи ниркову трансплантацію), що використовуються на даний момент, і/або в процесі розробки.
Штучну нирку використовують для очищення крові від продуктів обміну, корекції електролітно-водневого та кислотно-лужного балансів при гострій та хронічній нирковій недостатності. При цьому об'єм крові в межах організму залишається постійним.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач26

    А чи буде безкоштовне лікування? Наші «спритники» вже розібрали по приватним кабінетам? Головний лікар має знати.

keyboard_arrow_up