Менше 100 людей захворіли на коронавірус в Хмельницькій області

Менше 100 людей захворіли на коронавірус в Хмельницькій області
Фото ілюстративне
  • Цього тижня хвороба не забрала жодного життя. 

  • А кількість хворих зменшилась на 27%.

Останніми тижнями хворих на COVID-19 в Хмельницькій області стає все менше. З приходом тепла медики щотижня реєструють зниження кількості випадків. Актуальні дані статистики станом на кінець травня 2023 року оприлюднили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що в період із 19 по 25 травня в області на коронавірус захворіли 92 людини. Це ще 27% менше випадків, аніж минулого тижня. Нагадаємо, тоді хворих на COVID-19 було 126. До медзакладів госпіталізували 47 людину (на 6 більше). 

Цього тижня летальних випадків знову не було. Одужали 159 хворих (на 93 менше, ніж минулого тижня).

Відео дня

За даними Всесвітньої організації охорони здоров`я, від початку пандемії в Україні було виявлено понад 5,5 мільйонів випадків захворювання (із них майже 416 тисяч – серед дітей). Внаслідок хвороби померли понад 112 тисяч людей.

Нагадуємо, що днями ВООЗ опублікувала заяву, відповідно до якої COVID-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного значення. 

Та епідеміологи Хмельниччини кажуть, це не значить, що COVID-19 перестав бути загрозою, це лише свідчення того, що вакцинація населення у світі дала свої результати і завдяки цьому вдалося знизити кількість госпіталізацій та смертності внаслідок хвороби.

 

Медики додають, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олекса Шумейко

    В США суди зараз розглядають справи по ковіду, як аферу віку.
  • ЧитачЧитачів

    От що вакцина чудотворна робить...
  • Читач74

    Вже всим світом доведено що вакцина вбиває людей а ви продовжуєте реалізовувати гроші! Вбивці як і путінци!

    ЧитачЧитачів reply Читач74

keyboard_arrow_up