Минулого тижня на Хмельниччині померли 11 людей від COVID-19

Минулого тижня на Хмельниччині померли 11 людей від COVID-19
Фото ілюстративне
  • Кількість хворих на коронавірус в області продовжує збільшуватися. 

  • Медики наводять “свіжі” дані статистики та радять вакцинуватися. 

Щотижня все більше й більше хмельничан хворіють на COVID-19. Збільшення кількості хворих на коронавірус в Україні почали реєструвати ще з липня. Однак, на початку осені хворіти стало дедалі більше людей. Актуальні дані статистики за останній тиждень з 19 по 25 вересня оприлюднили в обласному центрі профілактики та контролю хвороб

Статистика хворих на COVID за останній тиждень

За останній тиждень на території Хмельницької області зареєстрували 2 776 випадків COVID-19. Це на 144 пацієнта більше ніж минулого тижня. Нагадаємо, за тиждень з 12 по 18 вересня зафіксували 2 632 випадків COVID-19. 

До медичних закладів області із діагнозом коронавірус госпіталізували 317 людей. Одужали цього тижня 2 161 особа. На жаль, через ускладнення, спричинені коронавірусною хворобою, за цей період померли 11 громадян.

Відео дня

Всього з початку епідемії на території Хмельницької області підтверджено 222 960 випадків захворювання на COVID-19 (дітей – 16 912; медпрацівників – 8259). З них 32 207 осіб (дітей – 1 403, медпрацівників – 1 052) лікувалися стаціонарно, ще 190 753 осіб – амбулаторно. Одужали – 214 912 особи, померли – 3 867 пацієнтів.

Нагадаємо, минулого тижня Хмельниччина увійшла до трійки “лідерів” по захворюваності на коронавірус в Україні. Лікарі кажуть, в жовтні слід очікувати нової хвилі хворих на COVID-19 і радять якнайшвидше вакцинуватися. Так, директор обласного центру контролю та профілактики хвороб Микола Габрикевич для "Суспільне Хмельницький" розповів детально про ситуацію із COVID-19 за останній тиждень. 

Також посадовець повідомив про кількість тестувань й темпи вакцинації. А ще роз`яснив зміни у правилах проведення щеплень, в тому числі й дітей, вакцинацію бустерними дозами 

Яка ситуація зі щепленнями від COVID-19   

Медики нагадують, що найкращим методом профілактики COVID-19 є щеплення. Загалом в області вже зробили 1 015 953 щеплень від COVID-19:

Лікарі радять звертатися до амбулаторій загальної практики-сімейної медицини за місцем проживання та вакцинуватися. До того ж у Міністерстві охорони здоров’я дозволили друге бустерне щеплення для всіх охочих.

— Друга бустерна доза дозволяється всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози. Проте особливо радимо її робити людям із хронічними захворюванням та людям віком 60+, — йдеться в повідомленні МОЗ

Наразі Україні зараз доступні 3 вакцини від COVID-19:

Кому варто вколоти другий бустер:

Де отримати щеплення в Хмельницькому

Наразі вакцинуватися проти COVID-19 можна в амбулаторіях за місцем тимчасового перебування або постійного проживання. 

Амбулаторія сімейної медицини №4 (вул. Залізняка, 14) 

Амбулаторія сімейної медицини №2 (вул. Повстанська, 36) 

Амбулаторія сімейної медицини №6 (вул. Гречка, 12)

Поліклініка №3 (вул. Майборського, 16)

Поліклініка Хмельницької міської дитячої лікарні (вул. Олега Ольжича, 1)

Актуальний перелік пунктів щеплень по Україні можна знайти за посиланням або за номером телефону 16-77.

Опитування

А ви вакцинувались від COVID-19?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up