На Хмельниччині є перші хворі на кір. Звідки привозять вірус

На Хмельниччині є перші хворі на кір. Звідки привозять вірус

Медики б’ють на сполох, бо цьогоріч спостерігають черговий підйом захворювання на кір. Дістався вірус і до Хмельниччини. Лише за минулий місяць по області зафіксували п’ять випадків зараження.

 

У червні на Хмельниччині з’явились перші хворі на кір. Перший випадок зафіксували у Теофіполі. 19-річний хлопець привіз його з Івано-Франківська, де навчався і проживав у гуртожитку. Хвороба передалась від сусіда по кімнаті. До лікарів він звернувся з висипом на шкірі по приїзду додому. Після обстеження юнака одразу госпіталізували. Один випадок поніс за собою ще два. Студент заразив брата і його дружину. Як говорить лікар-епідеміолог Хмельницького обласного лабораторного центру Лариса Калінер, всі випадки захворювання на кір привезені до нас з інших областей - Івано-Франківської та Одеської. 

Після Теофіполя четвертий випадок інфекційного зараження зафіксували ще у Кам'янці-Подільському. Вірусне захворювання привезла дитина з Одеської області, де гостювала разом з мамою. 

- Всі захворювання завезені.  Зараз є випадок в Чемеровецькому районі. Мешканець Тернополя звернувся до сільського фельдшера, після чого був направлений в інфекційну лікарню. 4 липня його госпіталізували. Захворювання теж дістав в Івано-Франківській області. Але завдяки тому, що своєчасно провели протиепідемічні заходи, захворювання не поширилось. В Кам'янці ще досі триває інкубаційний період, - додає Лариса Калінер.

Відео дня

За словами лікарів,  інфекція проникає в ослаблений організм, коли хворий на кір з оточення кашляє або чхає. Тоді вірус потрапляє на слизові оболонки здорової людини. І зараження має 100% характер. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up