На Хмельниччині панує «Омікрон»: де найбільше хворих та для кого цей штам найнебезпечніший

На Хмельниччині панує «Омікрон»: де найбільше хворих та для кого цей штам найнебезпечніший
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Дізвайтеся, як захистити себе та коли медики очікують піку захворювання.

Коронавірусу байдуже до війни. В нього – свої жнива. Минулого тижня забрав 19 життів. Лютував й цього, але з меншими обертами.

Активних хворих на Хмельниччині, констатує завідувачка відділом імунопрофілактики обласного центру контролю та профілактики хвороб Олена Іваськів, близько 4 тисяч. Це майже так само, як минулого.

Панує в краї – штам ковіду «Омікрон». Переважає підтип BО.2 та з’явився уже й ВА.5. Він, наголошує фахівець, агресивніший. Передається дуже швидко. Протікає легше, проте людям зі супутніми хронічними захворюваннями, зокрема, цукровим діабетом, може спричинити низку ускладнень.

Відео дня

Піку захворюваності на ковід медики очікують в жовтні-листопаді.

Поки ж, акцентують, найвищий рівень захворюваності спостерігається в Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та загалом на Кам’янеччині.   

Фахівці нагадують: якщо ви або ваші близькі хворіють на гіпертонію, діабет, астму, онко- або аутоімунне захворювання, ВІЛ, гепатит, інші хронічні недуги, захист від COVID-19 – вакцинація. Вона, якщо не вбереже цілком від вірусу, то суттєво полегшить перебіг хвороби.

Перед вакцинацією варто проконсультуватися з вашим лікарем, а перед самим щепленням – повідомити медичного працівника, який робить укол, про хронічні захворювання.

Алгоритм дій:  

  • звернутися до найближчого медичного закладу чи знайти пункт вакцинації за лінком https://bit.ly/vaccinationpoints або за телефоном гарячої лінії НСЗУ 1677;
  • взяти паспорт;
  • прийти й отримати щеплення.

Контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19.
Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Andriy Palamarchuk

    Я вчора зробив файзером. Зявився.
  • Катя Повх

    Брехня ха вакцину,я не вакцинувалася і проходить а ті що з вакцином вже по два рази лежали в лікарні
  • Olga Khmelevskaya

    Аз ви брехуни! В місті жодної ампули вакцини Модерна, або Файзер. Одне китайське гімно Короновак. Цікаво, як людині групи ризику вакцинуватися, якщо перші два щеплення вона отримала рНк вакциною?!!! І той короновак гімняний до лампочки тепер.
    Кругом на дверях амбулаторій  висять таблички : Файзера немає. Ну да, того року вакцину нам давали безкоштовно, а тепер треба гроші платити. А в бюджеті дуля з хвостом. Так що, чекаємо на додачу до війни ще й знову епідемію та смертність ще й від ковіду... Дякуємо, дуже дякуємо..

keyboard_arrow_up