В Україні дозволили вакцинувати дітей проти COVID-19

В Україні дозволили вакцинувати дітей проти COVID-19
Фото Tamas Vasvari
  • Щеплення можуть отримати дітлахи віком від 5 до 11 років.

  • Якщо для дорослих рекомендують 3 вакцини на вибір, то для дітей наразі лише одну. 

  • Дізнавайтеся якою вакциною можна щеплювати дітей від коронавірусу та що для цього потрібно.

В Україні від літа почала збільшуватися кількість хворих на коронавірус. Медики очікують на чергову хвилю захворювань в жовтні. Відтак, радять вакцинуватися від COVID-19. Так, на Хмельниччині кількість хворих росте щотижня. Область в трійці “лідерів” по захворюваності в країні.  

За останній тиждень показники зросли на 36,5%. До медичних закладів області із COVID-19 минулого тижня госпіталізували 322 людей. Епідеміологи зазначають, це вдвічі більше, ніж тижнем раніше. Нагадаємо, за тиждень з 5 по 11 вересня зафіксували 1 928 випадків COVID-19.

Через ускладнення, спричинені коронавірусною хворобою, за цей період померли 3 громадян. Крім того, діагноз COVID-19 минулого тижня встановили 412 дітям. Це на 64 випадки більше, ніж у період з 5 до 11 вересня. Ріст захворювань фіксують по всіх областях.

Відео дня

Тож у Міністерстві охорони здоров’я дозволили усім без виключення колоти другу бустерну дозу вакцини з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози. 

А також дали дозвіл вакцинувати дітей віком 5-11 років проти COVID-19. Про це зазначають у МОЗ. Та тут є кілька нюансів:

Медики додають, йдеться про форму N063-2/о – відповідно до статті 43 «Основ законодавства про охорону здоров’я». Нагадаємо, раніше в Україні була дозволена вакцинація дітей віком від 12 років.

Наразі у країні очікують на відповідну вакцину, адже, кажуть, щеплення дітей віком 5-11 років передбачає інше дозування, ніж для дітей, які старше 12 років, та дорослих. Найближчим часом ця вакцина буде доступна в Україні, обіцяють в МОЗ.

Опитування

Вакцинуватимете свою дитину від коронавірусу?

Що ж фактично маємо наразі: 

Наразі в Україні доступно майже 5 мільйонів вакцини CoronaVac, близько 400 тисяч доз вакцини  Pfizer та 30 тисяч вакцини Janssen. 

Отримати щеплення в Хмельницькому можна в наступних пунктах:

Амбулаторія сімейної медицини №4 (вул. Залізняка, 14) 

Амбулаторія сімейної медицини №2 (вул. Повстанська, 36) 

Амбулаторія сімейної медицини №6 (вул. Гречка, 12)

Поліклініка №3 (вул. Майборського, 16)

Поліклініка Хмельницької міської дитячої лікарні (вул. Олега Ольжича, 1)

Актуальний перелік пунктів щеплень по Україні можна знайти за посиланням або за номером телефону 16-77.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Полина Капустина

    Були на консультації педіатра у клініці Медіком (Київ) з приводу планового щеплення за віком, то й запитала в лікаря, чи багато батьків погоджуються на щеплення від коронавірусу дітям. Виявляється, що не дуже багато, але є бажаючи, то хотіла запитати, як хто ставиться до вакцинації дітей від ковіду, а вже бачу по коментарях - не дуже добре.

    Андрей Гришнюк reply Полина Капустина

    Ви подивіться в інтернеті новини стосовно цього!

    В ЄС виникли питання!

    В Канаді у тих хто не вколовся і був звільнений вибачення просили!....
  • Larysa Margaritka Emir Olifer

    Ви всі що з глузду з'їхали? Ви навіщо вбиваєте імунітет дітям? Вам ще мало смертей? Ви нищити взялись діток? Вколіть собі в мізки той коктейль, можливо вам це допоможе.
  • Олекса Шумейко

    Це не вакцинація, це вбивство українців.
  • Андрей Гришнюк

    Уже й дітям бадягу готові вколоти!😡

keyboard_arrow_up