На Хмельниччині збільшилась кількість хворих на коронавірус

На Хмельниччині збільшилась кількість хворих на коронавірус
  • За останній тиждень кількість хворих збільшилась.

  • Госпіталізували 75 людей. 

Останніми місяцями показники по кількості хворих на COVID-19 в Хмельницькій області спадали. Щотижня хворіло все менше й менше людей. Та цього разу ситуація знову змінилася. Кількість хворих ось уже другий тиждень підряд росте. Актуальні дані статистики за останній тиждень з 5 по 11 грудня оприлюднили в обласному центрі профілактики та контролю хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що за минулий тиждень в області захворіло на коронавірус 262 людини. Нагадаємо, перед цим зареєстрували 238 хворих. Це на 24 випадки більше. Госпіталізували 75 осіб, одужали 268 хворих. На щастя, цього разу летальних випадків не зареєстрували.

Всього з початку епідемії на території Хмельницької області підтверджено 232 210 випадків захворювання на COVID-19. Серед них:

Відео дня

З них 33 616 осіб (дітей – 1 614, медпрацівників – 1 067) лікувалося стаціонарно, а ще 198 594 хворих – амбулаторно. 

З метою профілактики захворювання на COVID-19 медики продовжують процес імунізації населення. Загалом в області  вже зробили 1 047 754 щеплень від COVID-19:

В зв’язку з цим медики закликають хмельничан дбати про здоров`я своє та близьких. 

— Погодні умови та підступні дії ворогів, котрі атакують наші об`єкти енергетики та інфраструктури, можуть призвести до переохолодження, підвищення захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, грип та COVID-19. Тому, щоб уникнути розповсюдження зазначених хвороб, дотримуйтеся соціальної дистанції, ретельно мийте руки, використовуйте дезинфекційні засоби та засоби індивідуального захисту – маски і респіратори, — йдеться в повідомленні обласного центру профілактики та контролю хвороб. 

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Якщо ви ж здорові та перебуваєте в безпеці, за першої ж нагоди медики радять вакцинуватися від коронавірусу. Адже щеплення є найбільш дієвим захистом від COVID-19. Саме у такий спосіб можна уникнути важкого перебігу хвороби та летальних наслідків. 

Де отримати щеплення в Хмельницькому

Наразі вакцинуватися проти COVID-19 можна в амбулаторіях за місцем тимчасового перебування або постійного проживання. 

Амбулаторія сімейної медицини №4 (вул. Залізняка, 14) 

Амбулаторія сімейної медицини №2 (вул. Повстанська, 36) 

Амбулаторія сімейної медицини №6 (вул. Гречка, 12)

Поліклініка №3 (вул. Майборського, 16)

Поліклініка Хмельницької міської дитячої лікарні (вул. Олега Ольжича, 1)

Медики нагадують, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Raisa Kostur

    А на звичайний грип не збільшилось ? Вже весь світ забув про короновірус,а ви ще волаєте.

keyboard_arrow_up