У МОЗ дозволили робити дітям перший бустер від COVID-19: деталі

У МОЗ дозволили робити дітям перший бустер від COVID-19: деталі

Дізнавайтесь чим радять вакцинувати дітей лікарі та що для цього потрібно. 

У вересні Міністерство охорони здоров’я дозволило вакцинувати дітей від коронавірусної хвороби. Щеплення можуть отримати дітлахи віком від 5 до 11 років. А вже в листопаді медики надали дозвіл робити першу бустерну вакцинацію від COVID-19 для всіх щеплених дітей від 12 до 17 років. Про це повідомляють в МОЗ

Коли можна робити бустерну дозу дітям

За час пандемії в Україні від ускладень коронавірусної хвороби померло 83 дитини. Загалом, захворювання підтвердили у майже 390 тисяч неповнолітніх. Лише за минулий тиждень захворіли більше 1 600 дітей.

Медики радять вводити бустерну дозу підліткам за пів року після закінчення первинного курсу вакцинації. Якщо дитина з медичних показань вже була вакцинована додатковою дозою, бустер можна вводити за три місяці після цієї дози.

Відео дня

Для бустерної вакцинації дітей віком від 12 років використовуватимуть мРНК-вакцину, схвалену для цієї вікової групи (в Україні – Comirnaty/Pfizer).

Для щеплення дітей віком 12-13 років потрібна інформована згода батьків або опікунів. Діти віком від 14 років можуть звернутися до будь-якого пункту вакцинації від COVID-19 або центру вакцинації.

Нагадаємо, раніше в Україні дозволили робити щеплення від коронавірусу дітям віком від п'яти років, а також другу бустерну дозу COVID-вакцини для всіх охочих.

До слова, впродовж минулого тижня, 24-30 жовтня, на території Хмельниччини зафіксували 864 випадки захворювань на COVID-19. Це на 34 випадки більше, ніж тижнем раніше. Крім того, за тиждень госпіталізували 173 людини, а 1 084 мешканці області одужали. Також п'ять людей з цим діагнозом померли. 

Отримати щеплення в Хмельницькому можна в наступних пунктах:

Амбулаторія сімейної медицини №4 (вул. Залізняка, 14) 

Амбулаторія сімейної медицини №2 (вул. Повстанська, 36) 

Амбулаторія сімейної медицини №6 (вул. Гречка, 12)

Поліклініка №3 (вул. Майборського, 16)

Поліклініка Хмельницької міської дитячої лікарні (вул. Олега Ольжича, 1)

Актуальний перелік пунктів щеплень по Україні можна знайти за посиланням або за номером телефону 16-77.

Опитування

Вакцинуватимете свою дитину від коронавірусу?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up