“Німа” виразка та алергія: сімейний лікар розповіла про хвороби, які “розквітають” навесні

“Німа” виразка та алергія: сімейний лікар розповіла про хвороби, які “розквітають” навесні
  • Весна - найвразливіший період для сезонних хвороб. Причинами для того є різкі зміни погоди й перепади атмосферного тиску.
  • Хмельницький сімейний лікар про хвороби, що найчастіше загострюються навесні та про їх попередження розповіла журналістами vsim.ua.

Нестача вітамінів, сонячних променів і активне коливання тиску - все це позначається на загальному стані людини. Тож не дивно, що за довгі зимові місяці організм слабне. А весною прокидаються усі недуги, які спали, мов ведмідь в зимовій сплячці.

Хмельницький сімейний лікар Олена Маскевич каже, що все життя, в осіньо-весняний період, пацієнти звертаються із загостренням хвороб.

  • Нещодавно був випадок, коли в пацієнтки була “німа” виразка. При мінімальних болях в шлунку вона вела неконтрольований прийом ліків. Днями прокинулась від різкого болю, викликала швидку, її обстежили і запропонували оперативне лікування. Вчора ця жінка прийшла до мене на прийом і дивується, мовляв чому так вийшло, адже раніше її нічого не турбувало. А відповідь очевидна - загострення, яке слід було пролікувати, - говорить медик.


Про хвороби, що схильні до сезонного загострення, Олена Маскевич поділилась із нашими журналістами.

Відео дня

Алергічні захворювання

Перші ознаки весняної алергії зазвичай проявляються в середині квітня. Це реакція на пилок різних дерев. Найбільшу небезпеку представляє береза, клен, дуб, вільха, ясен та ліщина. Зазвичай прояви алергії перестають турбувати ближче до кінця травня.

Хронічні захворювання

Серед хронічних хвороб найчастіше загострюються виразкові. Ускладненням цього недугу можуть слугувати різні причини: порушення режиму харчування, побічні дії різних препаратів, і навіть стреси. Пацієнти, що страждають на виразкові захворювання мають ретельно слідкувати за своїм самопочуттям і докладати зусиль, щоб уникнути загострень.

Ревматичні захворювання

Сюди відносять ревматизм, ревматоїдний артрит та інші. Це група захворювань сполучних тканин. Для них також характерне сезонне загострення. Виникати ці хвороби можуть у будь-якому віці.

Як попередити сезонні загострення

Сімейний лікар Олена Маскевич каже, що пацієнти, які регулярно звертаються до лікарів, страждають на весняні та осінні загострення рідше. Бо проходять для цього спеціальну терапію.

  • Залишається актуальним, що при загостренні в осіньо-весняний період назначається протирецидивна терапія. Пацієнти лікуються протягом 10 - 14 днів за схемою, яку ми виписуємо. Звісно, що перед цим проводяться лабораторні та функціональні обстеження, - каже лікар.

Якщо ж ми не назначаємо протирецидивну терапію і пацієнт до нас не звертається, то сезонних загострень більшає. Тому стежити за здоров'ям, у цей період, слід особливо уважно.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Підготувала Олександра Клименко.









 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Таня Тарновська

    Ви мені теж сподобалися,
  • Лидия Неборак-Кондратюк

    Елена Михайловна, вы самый лучший и профессиональный врач. Здоровья Вам и всегда самого лучшего.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up